ESOGÜ, 84'üncü İzmir Enternasyonal Fuarı'nda

ESOGÜ, 84'üncü İzmir Enternasyonal Fuarı'nda

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), bu yıl 84'üncüsü gerçekleştirilen İzmir Enternasyonal Fuarı'nda yer alıyor.ESOGÜ, sosyal...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), bu yıl 84'üncüsü gerçekleştirilen İzmir Enternasyonal Fuarı'nda yer alıyor.

ESOGÜ, sosyal medya aracılığıyla yaptığı duyuruyla İzmir'deki mezunlarını fuardaki ESOGÜ standına davet ederek bir buluşma gerçekleştirdi. Standın ilk gününde yaklaşık 100 mezun heyecan yaşandı.

ESOGÜ mezunlarıyla buluşan ESOGÜ Bilgilendirme ve Tanıtım Birimi Sorumlusu Doç. Dr. Figen Çalışkan, çocuklarıyla hatta torunlarıyla gelen mezunlarla karşılaştıklarını bildirdi.

Mesleklerinin başında her branşta Türkiye'ye katkı sağlayan, kariyerlerinde ilerlemiş, başarılar kazanmış mezunların kendilerini duygulandırdığını ifade eden Çalışkan, şunlrı söyledi:

"Eskişehirli olup çeşitli nedenlerle ayrılmış olan hemşehrilerimiz de şehre hayat veren üniversite olarak bizlere ayrı bir ilgi gösterdi. Bir önem ya hastahanemizden ya da sahip olduğumuz diğer imkanlarımızdan yararlanmış hemşehrilerimiz bizleri unutmadı. Ziyaretçiler, üniversitemizin değişimini standımızda gördükçe mutlulukları ve özlemlerini kelimelere dökmekte zorlandı. Bir Eskişehirli olarak Eskişehirlilerin şehirlerine olan tutkularına bir kez daha şahit oldum. Egeli Eskişehirliler Derneği'nden tutun da köy ve mahalle gruplarına kadar çok yoğun bir ilgiyle karşılaşıyoruz. Tüm ESOGÜ mezunlarını ve Eskişehir'den uzakta yaşamak zorunda kalan hemşehrilerimizi hatırladıklarından çok daha iyi şartlara kavuşmuş ESOGÜ kampüsüne bekliyoruz."

- Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu

Öte yandan Mahmudiye'deki atçılık kültürü ve atçılık potansiyeli ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu aracılığıyla sunuldu.

Yüksekokul standında yer alan maket at, İzmirlilerin adeta uğrak yeri oldu. Vatandaşlar ve çocuklar, maket atın üzerinde ilk atçılık deneyimini kazanmak ve fotoğraflarını çektirmek için sıraya girdi. 

Atçılık Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç Dr. Hakan Çalışkan ise İzmir Fuarı'nda konuk şehir olarak bulunduğundan ve salonun tamamında küçük bir Eskişehir modelini hazırlayarak İzmir'deki Eskişehir'i oluşturan herkese teşekkür etti.

Günümüzde atlı kültürün Türkiye'deki temsilcilerini yetiştiren ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu stadına özel ilgi gösteren İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve vatandaşlara teşekkür eden Çalışkan, "Eskişehir'in atçılık merkezi Mahmudiye'ye bekliyoruz. Meslek yüksekokulumuz kendi atları, kapalı ata biniş alanları, idman pisti, at tavlaları, kendi yurdu ve sosyal tesisleri olan, tüm eğitmen kadrosu atçılık ve  binicilik konusunda tecrübeli, başarısını mezunlarının istihdam oranlarıyla ölçen ülkemizdeki tek atçılık meslek yüksekokuludur. İstihdam oranı 6 dönem mezunları toplamları dikkate alındığında yüzde 78'dir. Bu ciddi bir rekordur" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı