"Esnafın yüzü güldü"

"Esnafın yüzü güldü"

TESKOMB Başkanvekili Hünü: "Borçların yapılandırılmasıyla, 91 bin esnafımızın kooperatiflere olan 861 milyon liralık borcunun 400 milyon lira gecikme tutarı silinecek. Kredi borcu olan esnafımızın yüzü güldü"

İZMİR (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanvekili Selahattin Hünü, Torba Yasa kapsamındaki borçların yapılandırılmasıyla esnafın yüzünün güldüğünü belirtti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ı ziyaret eden Hünü, 6552 Sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırmasına Dair Kanun’un yürürlüğe girmesiyle, kredi borcu olup da yükümlülüklerini yerine getirmediği veya getiremediği için takibe alınan borçlular için yeniden yapılandırma ile ödeme kolaylığının sağlandığını belirtti.

Kanun kapsamında esnafın borçlarının yapılandırılmasından dolayı hükümete teşekkür eden Hünü, TESKOMB'a borcu olan ortakların 31 Ekim'e kadar borçlarını yapılandırabileceklerini hatırlattı.

Hünü, "Kredi borcu 30 Nisan 2014 tarihinden önce kooperatif takibine intikal eden ortaklarımız, 31 Ekim günü mesai bitimine kadar kooperatiflere başvurmaları halinde bu yapılandırmadan faydalanabilecekler. Borçların yapılandırılmasıyla, 91 bin esnafımızın kooperatiflere olan 861 milyon liralık borcunun 400 milyon lira gecikme tutarı silinecek. Kredi borcu olan esnafımızın yüzü güldü. Başta Sayın Bakanımız Nurettin Canikli olmak üzere hükümete çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise esnaf ve sanatkarın ekonominin can damarı olduğunu, hükümetin her zaman esnaf ve sanatkarın yanında olduğunu, olmaya da devam edeceğini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı