Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi

Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi

TESK Genel Başkanı Palandöken: - "Amacımız beşeri sermaye dediğimiz, iletişim dediğimiz, özellikle 'müşteri velinimetimizdir' düsturunun, yeni, modern bir şekle dönüşmesidir"

ŞANLIURFA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ADAPTESK projesi kapsamında 23 bini aşkın esnaf ve sanatkara eğitimler verdiklerini aktararak, "Amacımız beşeri sermaye dediğimiz, iletişim dediğimiz, özellikle 'müşteri velinimetimizdir' düsturunun, yeni, modern bir şekle dönüşmesidir." dedi.

Palandöken, Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Artırılması (ADAPTESK) Projesi kapsamında bir otelde düzenlenen Yerel Ekonominin Liderleri ve Sosyal Ortaklar Buluşması'nda esnaf ve temsilcilerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Palandöken, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de esnaf ve sanatkarlık tarihinin 800 yıl öncesine dayandığını söyledi.

ADAPTESK projesi kapsamında 23 bini aşkın esnaf ve sanatkara eğitimler verdiklerini aktaran Palandöken, "Amacımız beşeri sermaye dediğimiz, iletişim dediğimiz, özellikle 'müşteri velinimetimizdir4 düsturunu, yeni, modern bir şekle dönüşmesidir. Güven veren, doğru, gerçekçi, paylaşımcı ve yenilikçi olacaksınız. Dolayısıyla bir işi yaparken en mükemmelini öğretseniz bile en iyi şekilde o işi sunmayı bileceksiniz." diye konuştu.

Pazar ekonomilerinin genişlediğini ve Türkiye'nin rekabet gücünün artırılması için kolektif çalışmanın önemli olduğunu belirten Palandöken, birlik ile bütünlüğün güzel bir sermaye ortaya çıkaracağını ifade etti.

Esnaflıkta müşteri ile kurulacak iletişimin önemli olduğuna dikkati çeken Palandöken, şöyle devam etti:

"Her şeyin daha iyisini yapabilirsiniz ama iletişim, vücut dilinizin çok güçlü olması gerekiyor. Her şey para değil. Her müşterinize davranış biçiminiz bence çok farklı bir sermayedir. Dolayısıyla iletişim dili çok önemli, münasebetlerin gelişmesini sağlar. Sermayeniz çok ama eğer asık suratlı biriyseniz hiçbir işe yaramaz veya böyle güzel bir mekan yapmak için valinin, belediye başkanının yanına gittiğinizde çok zenginsiniz ama hiçbir işe yaramaz. Ama sevimli dilinizle, 'Sayın başkanım şurayı böyle yapsak güzel olur' derseniz o dilinizle, o davranışınızla orayı size tahsis eder. Demek ki iletişim diliniz çok önemli. Bu dilin kullanılmasıyla birlikte birçok şeye sahip olabilirsiniz."

Palandöken, proje ile esnaflara kendilerini yenileyebileceklerini gösterdiklerini ve aşıladıklarını da sözlerine ekledi.

Spiker Erdoğan Arıkan'ın sunuculuğunu yaptığı programa Vali Vekili Tarık Açıkgöz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de katıldı.

Proje kapsamında 29 Mayıs'ta Gaziantep'te, 31 Mayıs'ta Mersin'de, 8 Haziran'da Manisa'da, 10 Haziran'da Bursa'da, 19 Haziran'da Erzurum'da ve 21 Haziran'da Ordu'da da programlar düzenleneceği belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :