Esnaf Anneler Günü'ne hazır

Esnaf Anneler Günü'ne hazır

TESK Genel Başkanı Palandöken:- "Bu yıl Anneler Günü'nde yapılacak harcamalarla piyasaya 10 milyar lira girmesini bekliyoruz"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Anneler Günü'nde yapılacak harcamaların her yıl yüzde 25 arttığını belirterek, "Bu yıl Anneler Günü'nde yapılacak harcamalarla piyasaya 10 milyar lira girmesini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Anneler Günü vesilesiyle alınan hediyelerin hem anneleri sevindireceğini hem de ekonomiyi canlandıracağını vurguladı.

Esnaf ve sanatkarların geçen yılki rekor ciroyu bu yıl aşarak büyük bir hasılat elde etmeyi beklediğine dikkati çeken Palandöken, "Yapılacak harcamalar her yıl yüzde 25 oranında artıyor. Bu yıl Anneler Günü'nde yapılacak harcamalarla piyasaya 10 milyar lira girmesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, tüm özel günlere göre en fazla harcamanın Anneler Günü'nde yapıldığının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Geçen yıl kartla yapılan harcamalarda en fazla ödeme 321 milyon lira ile kuyumculuk sektöründe oldu. Özellikle öğrenciler ve orta gelirli vatandaşlar annelerinin gönlünü etmek için en fazla çiçek almayı tercih ediyor. Öte yandan elektronik ev aletleri bugün için en çok tercih edilen hediyelerin başında geliyor. Esnaf ve sanatkarımız da her zevke, her keseye uygun hediyelerle Anneler Günü'ne hazır. Vatandaşlarımız çiçeğini, takısını, hediyesini tanıdığı ve bildiği esnaftan almalı."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :