Eskrimciler olimpiyat hasretini bitirmek istiyor

Eskrimciler olimpiyat hasretini bitirmek istiyor

En son 1984 yılında Los Angeles'ta düzenlenen olimpiyatlara giden Türk eskrimciler, 32 yıl sonra Rio Olimpiyatları'na katılmayı hedefliyor- Türkiye Eskrim Federasyonu Başkan Yardımcısı Hayber: - "Şu anda kotayı geçen sporcu yok ama mücadele devam ediyor.

MERSİN (AA) - MUSTAFA GÜNGÖR - Türkiye Eskrim Federasyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Hakan Hayber, eskrimde olimpiyat hasretine son vermek istediklerini ifade etti.  

En son 1984 yılında Los Angeles'ta düzenlenen olimpiyatlara giden Türk eskrimciler, 32 yıl sonra yeniden oyunlarda yer alabilmek için kota mücadelesini sürdürüyor.

Federasyon yöneticisi Hayber, 2016 Rio Olimpiyatları hedefiyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 sporcuyla kota mücadelesi verdiklerini, şu ana kadar katılma hakkı elde eden milli sporcunun bulunmadığını bildirdi. 

Milli sporcular, İtalyan asıllı Martino Minuto, İrem Karamete, İbrahim Ahmet Ant, Enver Yıldırım ve Burak Babaoğlu'nun olimpiyat kotası için mücadele ettiğini aktaran Hayber, şöyle konuştu:

"Ülke olarak en son 1984 yılında olimpiyatlarda eskrimde temsilcimiz olmuş. Şu anda kotayı geçen sporcu yok ama mücadele devam ediyor. Türk eskrimi olarak ilk hedefimiz Rio Olimpiyatları'na sporcu vermek. Şu an oraya kaç kişi olursa olsun göndermek istiyoruz. 5 sporcumuz olimpiyat kotası mücadelesi veriyor. İtalyan asıllı Martino Minuto, Türk kimliğiyle ülkemiz adına yarışıyor. Kendisi dünya sıralamasında 62'nci sıraya yerleşti. İrem Karamete de dünya klasmanında 84'üncü sırada yer alıyor. Bunun yanında İbrahim Ahmet Ant, kılıç branşında yoğun bir müsabaka periyodu geçiriyor. Aynı zamanda Enver Yıldırım çalışıyor. Burak Babaoğlu da flöre de olimpiyatlara gitmek için mücadele veriyor. Toplamda 5 sporcumuz inşallah 2016 Rio Olimpiyatları yolunda ilerliyor."

Öncelikli hedeflerinin 2016 olimpiyatları olduğunu kaydeden Hayber, bu hedefin yanı sıra 2020'yi de düşündüklerini ve şimdiden sporcu yetiştirmeye başladıklarını kaydetti. 

 

- "51 ilde faaliyet gösteriyoruz"

 

Federasyonun, Türkiye'nin 51 ilinde temsilciliklerle faaliyet gösterdiğini anlatan Hayber, 9 ilde daha temsilcilik açmak istediklerini belirtti.  

2015-2016 sezonunda bu hedefi gerçekleştirmek istediklerini vurgulayan Hayber, "Ne kadar çok ilde yoğunlaşırsak, bu illerimizde de Türkiye'yi yurt içi ve yurt dışında temsil edecek seviyede sporcuların yetişmesini sağlarız. Federasyon olarak bunu oluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı