Eskrim: Uluslararası FIE Satellite Turnuvası

Eskrim: Uluslararası FIE Satellite Turnuvası

- Milli sporcular, kılıç branşında 1'er gümüş ve bronz madalya kazandı- Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Murat Atalı:"Eskrimde, bir trend içerisindeyiz. Dünyada ve Avrupa'da bir yer edinme durumundayız"


ANTALYA (AA) - Eskrimde Uluslararası FIE Satellite Turnuvası, Antalya'nın Manavgat ilçesinde gerçekleştirildi.

Türkiye Eskrim Federasyonu ile Uluslararası Eskrim Federasyonu (FIE) koordinasyonunda bir otelde düzenlenen turnuvaya 13 ülkeden toplam 51 sporcu katıldı.

Türkiye, flöre kategorisinde 10, kılıçta ise 13 kadın sporcuyla mücadele etti.

Flöre kategorisinde Hollanda'dan Eline Rentier birinci, İtalya'dan Marta Cammilletti ikinci, Hırvatistan'dan ise Marcela Dajcic üçüncü oldu. Kılıçta ise Polonya'dan Marta Puda birinciliğe ulaşırken, milli sporculardan Iryna Shchukla ikinciliği, Deniz Selin Ünlüdağ ise üçüncülüğü elde etti.

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Murat Atalı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, turnuvaya katılan sporcuların burada aldıkları puanlarla dünya sıralamasında yerlerinin değişebildiğini söyledi.

Turnuvada bazı yeni uygulamaların ilk kez test edildiğini ifade eden Atalı, testlerin başarılı olması halinde, bundan sonra FIE'nin tüm organizasyonlarında bu uygulamaların kullanılmasının beklendiğini belirtti.

Eskrimde iyi bir yolda olduklarını anlatan Atalı, şunları kaydetti:

"Eskrimde, bir trend içerisindeyiz. Dünyada ve Avrupa'da bir yer edinme durumundayız. Gençler, yıldızlar dünya ve Avrupa şampiyonluğu, büyüklerde ve takım halinde de Avrupa şampiyonluğu elde ettik. Daha sonra bu yıl ilk defa Gençlik Olimpiyatları'na katıldık. Türkiye'de gençlerin eskrim sporuna bir yönelişi de var. Bu yıl sezona iyi başladık. Özel turnuvalarda 2 altın, bir bronz aldık. İyi gidiyoruz, inşallah daha güzel günler, başarılar bizi bekliyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :