Eskişehir'den kısa kısa

Eskişehir'den kısa kısa

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'e gelen yerli ve yabancı turistlerin Porsuk Çayı'nı gezdikleri botların ve gondolların bakımları yapıldı.Belediyeden yapılan...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'e gelen yerli ve yabancı turistlerin Porsuk Çayı'nı gezdikleri botların ve gondolların bakımları yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Eskişehir turizminin simgelerinden olan Porsuk Çayı'nda turistleri gezdiren botlar ve gondollar bakımdan geçirilerek, hazır duruma getirildi.

Porsuk Çayı'na atılan çöplerin, özellikle balık tutmakta kullanılan misinaların motorlarına takılması sonucu arızalanan botlardan ikisi, bakımları yapıldıktan sonra Kentpark'ta suya indirilerek, Köprübaşı İskelesi'ne getirildi.

- Parkların giriş kapıları boyandı

Eskişehir'in temalı parkları Kentpark, Bilim Sanat ve Kültür Parkı ile Büyük Park'ın giriş kapıları boyandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, temalı parklarda kent mobilyaları ve dev giriş kapılarının boya yenilemesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

Kentin estetik dokusuna uygun olarak çalışmalarını sürdüren ekipler, dev kapıları sepetli bom aracıyla boyadı.


- Cami bahçesine yeni banklar

Büyükşehir Belediyesi, Reşadiye Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin isteği üzerine cami avlusuna, 16 bank yerleştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Reşadiye Cami bahçesinde dinlenecekleri yerlerin az olması sebebiyle Büyükşehir Belediyesi'nden bank isteyen cami derneğinin talebi yerine getirildi. Ekipler avludaki 4 ağacın etrafına toplam 16 bank yerleştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Reşadiye Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mahmut Gürarslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'e yardımlarından dolayı teşekkür etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :