Eskişehir'den kısa kısa

Eskişehir'den kısa kısa

ETO Başkanı, Ataç'ı ziyaret etti

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ı makamında ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamada, ziyarette konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir Ticaret Odası’nın çalışmalarını ve üyelerinin taleplerini ilettiği belirtildi.

Güler, Tepebaşı Belediyesi ile ilişkilerinin iyi bir çerçevede yürüdüğünü bildirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ataç'ın, Güler'e teşekkür ettiği kaydedildi.

- Eskişehir'de kültür sanat

Eskişehir Sanat Derneği tarafından Eskişehir’in Kurtuluş Günü nedeniyle "Yaşadığımız Eskişehir" konulu fotoğraf sergisini Eskişehir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açtı.

Dernekten yapılan açıklamada, serginin geleneksel olarak 7 yıldır düzenlendiği bildirildi.

Yaklaşık 38 Eskişehir fotoğraf sanatçısının objektifinden 67 fotoğrafın  sunulduğu serginin açılışında konuşan dernek başkanı Şehabettin Tosuner "Kentlerin geleceğe belgesini fotoğraf sanatçıları hazırlıyor. Bu sergimizdeki fotoğraflar yarın bugünü anlatacak. Ayrıca; Kentleri sanatçılar sevdirir. Kimisi şiirini, romanını yazar, kimisi resimini yapar. Fotoğraf sanatçılarımız  da fotoğraflarıyla Eskişehir’i anlatıyorlar, tanıtıyorlar, sevdiriyorlar. Her yıl olduğu gibi bu sergimizi de başta İstanbul, Ankara olmak üzere Eskişehir’in dışında gezdireceğiz" ifadelerini kullandı.

Serginin 9 Eylül'e kadar açık kalacağı kaydedildi.

-  "Direniş, Diriliş, Kurtuluş Metristepe'den Kocatepe'ye yürüyüş" sergisi

Odunpazarı Belediyesi tarafından organize edilen "Direniş, Diriliş, Kurtuluş Metristepe'den Kocatepe'ye yürüyüş" programı kapsamında Kurtuluş Savaşı sergisi açıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Odunpazarı Kültür Merkezi'nde açılan sergide, Kurtuluş Savaşı Karikatürleri, Barış Karikatürleri, Atatürk’ün cephede okuduğu kitaplar, Mehmet Başsav tarafından Kurtuluş Savaşı Kahramanları "Lületaşı Bibloları" gibi eserler bulunduğu belirtildi.

Sergide ayrıca Kurtuluş Savaşı'nın yaşandığı cephelerden getirdiği topraklar sergileniyor.

- Odunpazarı'nda ücretsiz danışmanlık hizmeti

Odunpazarı Belediyesi, başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından başlatılan "Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık" hizmetlerinden Odunpazarı ilçe sınırlarında yaşayan herkes yararlanabildiği belirtildi.

Kadın ve Aile Müdürlüğüne bağlı, Uzman Psikolog Fatma Ünlü tarafından "Çocuk danışmanlığı, ergen danışmanlığı, yetişkin danışmanlığı, grup terapisi, aile terapisi, sınav kaygısı, stresle başa çıkma, uyum sorunları, kişilik testleri" gibi danışmanlık hizmetleri verildiği bildirildi.

Yetkililer hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların Odunpazarı Belediyesi Emek Sosyal Hizmet Binasına gelerek Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personeli aracılığıyla randevu alınabileceğini kaydetti.

- Seyitgazi 1. Futbol Turnuvası

Seyitgazi Belediyesi tarafından Seyitgazi 1. Futbol Turnuvası devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, ilçedeki spor kültürünün daha da artması için sportif alanda çalışmalarına hız veren Seyitgazi Belediyesinin düzenlediği  futbol turnuvasında grup maçları devam ettiği belirtildi.

Toplam 26 takımın mücadele ettiği turnuvada  takımların gruplarını ilk  2 de tamamlamak için kıyasıya yarıştığı bildirildi.

Turnuvada günün en farklı skorunu Göknebi rakibi Kümbet'i 16-3 aldığı, diğer farklı skoru ise Kırka derbisinde Kırkaspor Kırka Gençlerbirliğini 9-0 ile geçerek elde ettiği kaydedildi.

- Zabıta Teşkilatı'nın 189. kuruluş yıl dönümü

Zabıta Teşkilatı'nın 189. kuruluş yıl dönümü, Eskişehir Vilayet Meydanında yapılan bir törenle kutlandı.

Törene Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi zabıta memurları katıldı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ümit Güney’in, Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladığı belirtildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ümit Güney, Zabıta Teşkilatının 189 yıl önce, belediye hizmetlerinin güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini korumak amacıyla kurulduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı