Eskişehir'den kısa kısa

Eskişehir'den kısa kısa

"Direniş, Diriliş, Kurtuluş Metristepe’den Kocatepe'ye yürüyüş" programı

"Direniş, Diriliş, Kurtuluş Metristepe’den Kocatepe'ye yürüyüş" programı 2 Eylül günü sona erecek.

Odunpazarı Belediyesi'nden yapılan açıklamada Kurtuluş Savaşının yaşandığı bölgeleri gezen ekibin yürüyüş programını Eskişehir’de düzenlenecek etkinliklerle sona erdireceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, 2 Eylül Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle Büyük Halk Yürüyüşü gerçekleştireceği kaydedildi.

- Vali Tuna, şehit Kamil Üngör'ün ailesini ziyaret etti

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna,  2001 yılında Bingöl-Yolçatı mevkiinde teröristlerle girdiği çatışma sonucu şehit düşen, Jandarma Komando Onbaşı Kamil Üngör’ün babası Mehmet Üngör’ü ve annesi Hacer Üngör'ü Seyitgazi-Ayvalı Mahallesi'ndeki evlerinde ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamada, Vali Tuna, şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle andıklarını, şehit ailelerinin devletimize ve milletimize emanet olduğunu, bu emanetlere daima sahip çıkılacağını belirtti.

Vali Tuna ayrıca, "Seyitgazi İlçemizin '1 Eylül Kurtuluş' gününde sizlerin yanında olmak istedik. Sizler bize emanetsiniz. Bizde bu emanete en iyi şekilde bakmakla yükümlüyüz. Asla kendinizi yalnız hissetmeyin. Sizler bizim ailemizdensiniz. Türk milletinin birliğini ve beraberliğini kimse bozamayacak" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı