Eskişehir'den kısa kısa

Eskişehir'den kısa kısa

ESKİŞEHİR (AA) - Yunus Emre Kültür Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında, Hüseyin Şen’in yazdığı Süleyman Karaahmet’in oynadığı, müziğini Derya...

ESKİŞEHİR (AA) - Yunus Emre Kültür Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında, Hüseyin Şen’in yazdığı Süleyman Karaahmet’in oynadığı, müziğini Derya İnanç’ın yaptığı "Derviş Yunus Emre" adlı müzikli tiyatro gösterimi, Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, oyun sonrası konuşan Başkan Ahmet Ataç, "Yunus Emre’yi anma etkinlikleri kapsamında koromuz böyle bir oyunu hazırlamış. Yunus Emre’ye sahip çıkıyoruz ama daha çok sahip çıkmamız lazım. Yunus Emre’yi çok iyi tanıtamıyoruz. Bu gece çok güzel bir oyun izledim. Belediye adına herkese teşekkür ediyorum. Dilerim bu oyunu birkaç defa daha tekrarlarız. Eskişehirliler daha çok izler ve Yunus’un bu derinliğini daha iyi anlarlar." dedi.

- Hanefi Yeter Sergisi 12 Mayıs’ta açılıyor

Odunpazarı Belediyesi, Çağdaş Sanatlar Galerisinde sergilediği "Salvador Dali / Zodyak-Pantagruel" sergisinin ardından Hanefi Yeter’in "Ahval" adlı resim-heykel sergisini açmaya hazırlanıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu’nun yaptığı serginin 12 Mayıs-11 Haziran'a kadar gezilebileceği bildirildi. Sergide, Hanefi Yeter’in son dönemde ürettiği resimleri ve heykelleri yer alacak.

- Başkan Ataç yağmur dualarına katıldı

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Nemli ve Esnemez mahallesinde yağmur ve şükür dualarına katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kırsalda ve kent merkezinde vatandaşların organize ettiği etkinliklerine mümkün olduğunca katılarak vatandaşlarla birlikte olan Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, Nemli ve Esnemez mahallesinde de yağmur ve şükür dualarına katıldı.

Ataç, her fırsatta vatandaşlarla birlikte olmaya gayret ettiğini belirterek, "Aralarında olmak bana ayrı bir mutluluk veriyor. Sağ olsunlar, bizi yağmur ve şükür dualarına davet ettiler, katıldık. Hepimizin yağmura, suya ihtiyacı var. Ülkemizin bereketli toprakları, yağan yağmurla daha da verimli hale geliyor." dedi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :