Eskişehir'deki Kanlıpınar Göleti'nin işletilmesi

Eskişehir'deki Kanlıpınar Göleti'nin işletilmesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Şehri Derya Parkı bundan sonra da Eskişehirlilere en iyi şekilde hizmet vermeye devam edecek"

ESKİŞEHİR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün daha önce Eskişehir merkez Odunpazarı ilçe Belediyesi tarafından işletilen ancak işletme devir süresi tamamlanınca tekrar devralınan Şehri Derya Parkı'nın kent halkına en iyi şekilde hizmet vermesi için harekete geçtiği bildirildi.

Eskişehir'de "Şehri Derya Parkı" olarak da adlandırılan DSİ'ye ait Kanlıpınar Göleti rekreasyon alanının işletilmesine yönelik Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kanlıpınar Göleti ve rekreasyon alanının devir teslim işlemlerinin, 17 Temmuz itibarıyla DSİ'ne geçtiği kaydedildi.

Devir işlemlerinin ardından hemen harekete geçen DSİ'nin, park alanına bekçiler yerleştirerek, can ve mal güvenliği açısından incelemelerini başlattığı ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Yapılan incelemeler neticesinde çocuk oyun parklarının kaldırıldığı, aydınlatma direklerinin sökülerek elektrik kablolarının açıkta bırakıldığı, bank, pergola ve çöp sepetlerinin söküldüğü tespit edildi. Parktaki ortak kullanım alanında tespiti yapılan bu olumsuzluklara istinaden DSİ, özellikle açıkta bulunan elektrik kablolarının tehlike oluşturmaması maksadıyla hemen elektriğin kesilmesi talimatını verdi.

Ayrıca vatandaşların dikkatli olması ve vatandaşlara duyurunun yapılması hususunda bir yazı yazarak valiliğe gönderdi. Sonuç itibarıyla vatandaşlar tarafından kullanılamaz ve atıl duruma getirilen parkta bulunması gereken aydınlatma direkleri, oturma masaları ve envalinin tedariki için ise ayrıca çalışma başlatıldı."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Kanlıpınar Göleti ile mütemmim cüz olan rekreasyon alanı bir bütün halinde işletilecek ve Şehri Derya Parkı bundan sonra da Eskişehirlilere en iyi şekilde hizmet vermeye devam edecek. DSİ Genel Müdürlüğü şu an itibarıyla 92 rekreasyon projesini işletmektedir ve bu konuda oldukça tecrübelidir. Kimsenin bu hususta endişesi olmasın. Eskişehirimiz ve Eskişehirliler her şeyin en güzeline layıktır. Biz de bu güzel şehrimizin hizmetkarı olarak ne gerekiyorsa yapmaya bundan sonra da devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :