Eskişehir'deki FETÖ/PDY davasında karar

Eskişehir'deki FETÖ/PDY davasında karar

Terör örgütünün cezaevi personeli yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında yargılanan 5 sanıktan 4'üne 6 ile 12 yıl arasında hapis cezaları verildi

 Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 5 eski cezaevi infaz koruma memurundan 4'ü, 6 yıl 3 ay ile 12 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Burhaneddin Şahbaz, Hüseyin Korkmaz, Kadir Taşçı, Rafet Karaca ve tutuksuz yargılanan İbrahim A. ile avukatları hazır bulundu.

Son sözleri sorulan sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraat taleplerini yineledi.

Tutuklu sanıklardan Burhaneddin Şahbaz, kredi borçlarını aile fertlerinin ödeyemediğini öne sürerek tahliyesini ve beraatini talep etti.

Mahkeme heyetinin, 2014 yılında Vakıfbank'tan 22 bin lira kredi çekip 20 bin lirasını Bank Asya'ya neden yatırdığını sorduğu Şahbaz, "Satın almamız gereken bir gayrimenkul vardı. Paramı tamamlamak için faizsiz olsun diye Bank Asya'da tuttum." şeklinde yanıt verdi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Hüseyin Korkmaz, Kadir Taşçı ve Rafet Karaca'ya 6 yıl üçer ay, Burhaneddin Şahbaz'a ise 12 yıl hapis cezası verdi.

Tutuksuz sanık İbrahim A'nın beraatine hükmeden heyet, sanıklardan Hüseyin Korkmaz, Kadir Taşçı ve Rafet Karaca'nın tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurarak elektronik kelepçeyle tahliyelerini kararlaştırdı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :