Eskişehir'deki cinayet davasında karar

Eskişehir'deki cinayet davasında karar

Aralarında "kan davası" bulunan kişiyi öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 3 sanıktan 2'sine müebbet, diğerine ise 12 yıl hapis cezası verildi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, aralarında "kan davası" bulunan aileden kişiyi tüfekle öldürdükleri iddiasıyla yargılanan tutuklu 3 sanıktan 2'si müebbet, diğeri 12 yıl hapisle cezalandırıldı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, tutuklu sanıklar Erdoğan Ünlüyayla (23), Dilber Çatalbaşoğlu (23) ve Selma Beyazkoç ile 2 çocuk babası maktul Güngör Beyazkoç'un (32) eşi Gülnur ve annesi Aysel Beyazkoç hazır bulundu.

Sanıklar Ünlüyayla, Çatalbaşoğlu ve Beyazkoç, önceki duruşmalardaki savunmalarını tekrar ederek, beraatlerini istedi.

Maktulün eşi Gülnur Beyazkoç ise sanıkların suçu beraber işlediklerini iddia ederek, üst hadden cezalandırılmaları talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Erdoğan Ünlüyayla ile Selma Beyazkoç'u müebbet, Dilber Çatalbaşoğlu'nu ise 12 yıl hapisle cezalandırdı.

- Olay

Şarhöyük Mahallesi Marmaris Sokak'ta 9 Ocak'ta Güngör Beyazkoç, evinin önünde av tüfeğiyle vurularak öldürülmüştü. Olayın ardından gözaltına alınan Erdoğan Ünlüyayla, Dilber Çatalbaşoğlu ve Selma Beyazkoç, tutuklanmıştı. Sanıklar hakkında ''Kan gütme saikiyle, tasarlayarak adam öldürme'' iddiasıyla dava açılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :