Eskişehir'deki cinayet davası

Eskişehir'deki cinayet davası

Kentte 9 Ocak'ta bir kişinin av tüfeğiyle vurularak öldürülmesine ilişkin davada, 3 sanığın yargılanmasına başlandı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, 9 Ocak'ta bir kişinin av tüfeğiyle vurularak öldürülmesine ilişkin davada tutuklu 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar Erdoğan Ünlüyayla (23), Dilber Çatalbaşoğlu (23) ve Selma Beyazkoç ile maktul Güngör Beyazkoç'un eşi Gülnur ve annesi Aysel Beyazkoç hazır bulundu.

Sanık Selma Beyazkoç, savunmasında, 4 yıl önce erkek kardeşinin kayınpederi tarafından öldürüldüğünü vurguladı.

Olayın gerçekleştiği 9 Ocak gecesi annesinin evine gittiğini belirten Beyazkoç, şunları kaydetti:

"Annemin evinde kardeşim Erdoğan Ünlüyayla ile Dilber Çatalbaşoğlu da vardı. Dilber bana 'sen iyi bir kadın olsan kardeşini öldüren adamın evinde kalmazsın' dedi. Ben tartışmak istemedim ve sonra evime geldim. Aradan yarım saat geçtikten sonra Dilber ve Erdoğan evime geldi. Kardeşim Erdoğan beni tehdit ederek arabaya bindirdi. Arabaya bindiğimde Dilber'in kucağında av tüfeği vardı. Daha sonra eşimin kardeşi Güngör Beyazkoç'un evinin önüne geldik. Güngör kapıya çıktığında Erdoğan elindeki av tüfeğiyle Güngör'ü vurdu. Daha sonra aynı araçla olay yerinden uzaklaştık. Suçu benim üzerime yıkmaya çalışıyorlar. Ben kimseyi öldürmedim."

Sanıklardan Erdoğan Ünlüyayla ise üzerine atılı suçu kabul etmediğini dile getirerek, "Güngör'ü ablam öldürdü. Bana 'sen üstlen' dedi ancak ben kabul etmedim." diye konuştu.

Diğer sanık Dilber Çatalbaşoğlu da olaylar sırasında arabada oturduğunu ve Güngör Beyazkoç'un vurulduğunu görmediğini öne sürdü.

Maktul Güngör Beyazkoç'un eşi Gülnur ise eşini Erdoğan Ünlüyayla'nın vurduğunu ve bu anı gördüğünü iddia etti.

Sanıkların mevcut hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tanık dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- Olay

Şarhöyük Mahallesi Marmaris Sokak'ta 9 Ocak'ta meydana gelen olayda Güngör Beyazkoç av tüfeğiyle evinin önünde vurularak öldürülmüştü. Olayın ardından gözaltına alınan Erdoğan Ünlüyayla, Dilber Çatalbaşoğlu ve Selma Beyazkoç mahkemece tutuklanmıştı. Sanıklar hakkında ''Kan gütme saikiyle, tasarlayarak adam öldürme'' iddiasıyla dava açılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :