Eskişehir'de yerli otomobil toplantısı

Eskişehir'de yerli otomobil toplantısı

ESKİŞEHİR (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muhammet Taha Güven ve ekibi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Nadir Küpeli ve Başkan Vekili...

ESKİŞEHİR (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muhammet Taha Güven ve ekibi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Nadir Küpeli ve Başkan Vekili Metin Saraç ile bir araya geldi.

Ana gündem maddesi yerli otomobil üretimi olan toplantıda konuşan OSB Başkanı Küpeli, bu konuda bir süredir çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, "Yerli otomobilimizi üretecek firmalarımızla görüşmelerimiz başladı. Diğer yandan şehrimizdeki firmaların yanı sıra konun önemli unsuru olan kurumlarımızla ile de istişare çalışmaları gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Bu kapsamda Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile detaylı bir çalışma için ön adım attıklarına değinen Küpeli, "Eskişehir’in kabiliyet ve yetenekleri biliyoruz. Ancak daha fazla işbirliğini nasıl sağlarız, firmalarımız ile nasıl bir çalışma içine girebiliriz, konun uzmanları ile bunu tartışıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı genişleterek sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muhammet Güven, kurum olarak yerli üretim konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Eskişehir’in coğrafi konumunun avantaj sağladığını ve Anadolu'nun batıya açılan kapısı durumunda olduğunu belirten Güven, "Demiryolu ve karayollarının kavşağındayız. Genç nüfusumuz, iş deneyimimiz, dinamik firmalarımız ve OSB ile bu iş bu topraklarda yapılabilir." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :