Eskişehir'de uyuşturucu operasyonu

Eskişehir'de uyuşturucu operasyonu

Polis ekipleri tarafından kentte son 3 ayda gerçekleştirilen 25 ayrı operasyonda yakalanan 15 şüpheliden 9'u tutuklandı

ESKİŞEHİR (AA) - Polis ekiplerince son 3 ayda uyuşturucu madde satıcılarına yönelik düzenlenen 25 ayrı operasyonda yakalanan 15 şüpheliden 9'unun tutuklandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte uyuşturucu madde ticareti yapan kişilerin yakalanmasına yönelik başlattığı çalışmalar kapsamında "torbacı" olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik 3 ay süren projeli çalışmalar kapsamında 25 ayrı olayda 15 şüpheliyi yakaladı. Zanlılardan 9'u sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin ev, iş yeri ve otomobillerinde yapılan arama ve kontrollerde, 1,8 kilogram sentetik kannabinoid (Bonzai), bin 2 uyuşturucu hap, 100 gram esrar ile 1 gram eroin ele geçirildi.

Öte yandan polis ekipleri dün düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddia edilen 2 şüpheliyi yakaladı. Bu kişilere ait evde yapılan aramada 17 gram sentetik kannabinoid, 11 uyuşturucu hap ile 5 gram esrar bulundu.

Şüphelilerden 1'i tutuklandı, diğeri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :