Eskişehir'de terör saldırılarına tepki yürüyüşü

Eskişehir'de terör saldırılarına tepki yürüyüşü

Sosyal medya üzerinden organize olan bir grup terör olaylarına tepki gösterdi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de "Şehitler için yürüyoruz" başlığıyla sosyal medya üzerinden organize olan bir grup terör olaylarını protesto etti.

Bir alışveriş merkezi önünde toplanan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan grup, "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" şeklinde slogan atarak Hamamyolu Caddesi'ne kadar yürüdü.

Emniyet Müdürlüğü binasının bulunduğu Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne gelen grup, burada "Polise uzanan eller kırılsın" sloganları atarak emniyet güçlerine sevgi gösterisinde bulundu.

Yürüyüş güzergahındaki vatandaşlar da grubu alkışlarıyla destek verdi.

Buradan Vişnelik Mahallesi'ndeki Hava Şehitliği önünde etkinliği sonlandıran grup, şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

Grup adına konuşan Murat Şahan, teröre tepki yürüyüşü için bir araya geldiklerini belirterek, "Halkın sesi olarak başlattığımız bu yürüyüş hareketi siyasi bir yapı adı altına girmeyecektir. Karşıt ideolojilerin birbirine çatıştırılmasından medet umarak ülkeyi bölmeye çalışanlara asla prim vermeyeceğiz. Biz burada saf halk olarak toplandık. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bir süre daha şehitlik önünde bekleyen grup daha sonra dağıldı.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı