Eskişehir'de kültür sanat

Eskişehir'de kültür sanat

Şehir Tiyatrolarının 100. oyunu "Bir Şehnaz Oyun" müzikal bir yorumla yeniden sahnelenecek

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının sahnelediği ilk oyunu olma özelliğini taşıyan "Bir Şehnaz Oyun", yarın müzikal bir yorumla yeniden izleyiciyle buluşacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrasının ortak projesi olarak sahnelenen "Bir Şehnaz Oyun" adlı müzikal, usta yazar Turgut Özakman ve Şehir Tiyatrolarının kurucu genel sanat yönetmeni Ergin Orbey’in anısına saygı duruşu niteliğini de taşıyor.

Turgut Özakman’ın kaleme aldığı ve Şehir Tiyatrolarının kurulduğu 2001 yılında sahnelediği ilk oyun olan "Bir Şehnaz Oyun"un yönetmenliğini rejisör Ergin Orbey üstlenmişti. Yeni sezonda müzikal bir yorumla 100. Oyun olarak yeniden sahnelenen "Bir Şehnaz Oyun"u rejisör Murat Atak yönetiyor.

Dekor tasarımını Çağda Çitkaya, kostüm tasarımını Sevgi Türkay, ışık tasarımını Ersen Tunççekiç, hareket ve dans koreografisini İhsan Bengier’in gerçekleştirdiği oyunun besteleri Cem İdiz’e ait. Senfoni Orkestrası’nın yönetimini ise Şef Aytuğ Ülgen üstleniyor.

Şehir Tiyatrosu sanatçıları Mete Ayhan, Devrim Özder Akın, Korel Cezayirli, Murat Danacı, Zafer Ergül, Mert Kırlak, Elçin Tezcan ve Elif Melda Yılmaz’ın rol aldığı oyun, orkestra sanatçıları ve sözleşmeli oyuncularıyla 100 kişiyi aşan bir kadroya sahip.

Oyun, Türkiye’nin yakın tarihini, eğlenceli bir dille hicveden tarihsel bir eser olma özelliği yanında, insani sıcaklığı hissettiren müzikli, danslı ve mizah dozu oldukça yüksek eğlenceli bir müzikal.

Yarın Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde ilk gösterimini gerçekleştirecek oyun, sezon boyunca izleyiciyle buluşmaya devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :