Eskişehir'de "Kadın Sağlığı Eğitimi"

Eskişehir'de "Kadın Sağlığı Eğitimi"

ESKİŞEHİR (AA) - Odunpazarı Belediyesi kadına yönelik gerçekleştirdiği projeler kapsamında son olarak Türkiye Aile Planlaması Vakfı (TAPV) işbirliğiyle...

ESKİŞEHİR (AA) - Odunpazarı Belediyesi kadına yönelik gerçekleştirdiği projeler kapsamında son olarak Türkiye Aile Planlaması Vakfı (TAPV) işbirliğiyle "Kadın Sağlığı Eğitimi" vermeye başladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü tarafından verilen eğitimin programının hedefinin, toplumsal süreçlere katılımı sınırlı alt ve orta gelir seviyesinde, bilgiye ve hizmete ulaşma konusunda sorun yaşayan kadınların sağlık bilincinin yükseltilmesi ve yaşam kalitesinin geliştirilmesi olduğu belirtildi.

Eğitimin ilk 13 haftalık bölümünde 26 katılımcının olduğunu ifade eden yetkililer, bir sonraki dönem için kayıtların devam ettiğini kaydetti.

Yetkililer, ücretsiz olarak verilen eğitimlerde temizlik, beslenme, güvenli annelik, iletişim, kadın hakları, çocuk ve ergenler, genel sağlığı koruyucu davranışlar ve cinsel sağlık gibi konularda eğitimlerin verileceğini ve 13 haftalık eğitimin ardından katılımcılara sertifika verileceğini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı