Eskişehir'de FETÖ/PDY davası

Eskişehir'de FETÖ/PDY davası

Haklarında dava açılan FETÖ/PDY ile bağlantılı 7 özel öğrenci yurdu personeli hakim karşısına çıktı - Tutuklu sanık Günay: "Kullandığım iddia edilen ByLock kullanıcı adının memleketim Şanlıurfa'nın plakası ve ismimden oluşması tamamen tesadüf"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında haklarında dava açılan örgütle bağlantılı bir özel öğrenci yurdunun 7 personelinin yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasında, tutuk sanıklar Ömer Akyüz, Mehmet Günay ve bir tutuksuz sanık ile avukatları hazır bulundu. Hakkında dava açılan tutuksuz sanıklardan dördünün ise firari olduğu öğrenildi.

Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, haklarında beraat ve tahliye kararı verilmesini istedi.

- "ByLock kullanıcı adınız 63 26 Günay"

Mahkeme başkanının, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'la ilgili dökümleri okuyup, "ByLock kullanıcı adınız 63 26 Günay. Buna ne diyorsunuz?" sorusunu yönelttiği tutuklu sanık Mehmet Günay, "Kullandığım iddia edilen ByLock kullanıcı adının memleketim Şanlıurfa'nın plakası ve ismimden oluşması tamamen tesadüf. Böyle bir kripto mesajlaşma programında kullanıcı adı olarak bu şekilde basit bir isim konulmaz." iddiasında bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına ve firari sanıkların yakalama emrinin yinelenmesine karar verdi ve duruşmayı 20 Şubat'a erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :