Eskişehir'de "Engelliler Gönüllülerini Arıyor" projesi

Eskişehir'de "Engelliler Gönüllülerini Arıyor" projesi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Engelliler Gönüllülerini Arıyor" projesi kapsamında engelli vatandaşlar,...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Engelliler Gönüllülerini Arıyor" projesi kapsamında engelli vatandaşlar, gönüllüleri ile bir araya geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Haller Gençlik Merkezi'nde yapılan son eğitimde zihinsel engellilere yönelik gönüllü eğitimi gerçekleştirildi.

Umudun Çocukları Derneği Başkanı Gülcan Karakuş'un verdiği eğitimin ardından proje kapsamında, tüm engelli vatandaşlar ve gönüllüleri bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Birimi ve Eskişehir'de bulunan engelli derneklerinin ortaklaşa yürüttüğü projede, öncelikle farklı engelli gruplarının gereksinim alanları ve ideal davranış modelleri belirlendi.

İkinci aşamada ise engelli gruplarına yönelik gönüllü eğitimleri verildi.

Engelli gönüllü buluşmasında konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuzhan Özen, amaçlarının engellilerin yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmak olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :