Eskişehir'de "Bir Hilal Uğruna" sergisi açıldı

Eskişehir'de "Bir Hilal Uğruna" sergisi açıldı

ESKİŞEHİR (AA) - Avrupa okulları iletişim teknolojileri ile bilgi paylaşım ortaklığı eTwinning projeleri kapsamında Şehit Piyade Astsubay Çavuş Soner...

ESKİŞEHİR (AA) - Avrupa okulları iletişim teknolojileri ile bilgi paylaşım ortaklığı eTwinning projeleri kapsamında Şehit Piyade Astsubay Çavuş Soner Özübek İlkokulunda "Bir Hilal Uğruna" adlı bayrak sergisi açıldı.

Serginin açılışına Vali Özdemir Çakacak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Şener, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, şehit Soner Özübek'in annesi Cemile Özübek, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Çakacak, "Bizi biz yapan değerlerimizi çocuklarımıza öğretmeliyiz." dedi.

Ay yıldızlı şanlı bayrağın anlamı ve ne kadar değerli olduğunun çocuklara öğretilmesi gerektiğine dikkati çeken Çakacak, içerdiği anlam itibarıyla projenin çok önemli olduğunu kaydetti.

Vali Çakacak, projenin açılışına okulun öğrencileri tarafından çizilen bayrak resmi ile davet edildiğini söyledi.

Bir hilal uğruna, bu toprakların vatan kılınması için çok canlar verildiğini belirten Vali Çakacak, okula adı verilen şehit Soner Özübek'in bu anlamda yaşatıldığını ifade etti. Projenin başarıyla yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Çakacak, "Çocuklarımızı milli ve manevi değerlere bağlı, vatan, millet ve bayrak bilinci içerisinde yetiştirilmelerine ülke olarak büyük önem veriyoruz. Uluslararası alanda yapılan bu projede bizim milli duygularımıza ayrı bir anlam katmaktadır. Türk milleti olarak bizler için bayrağımız kutsaldır." dedi.

Okul Müdürü Mustafa Yavuz da ülkenin her yöresinde eğitim gören öğrencilerin el emekleriyle hazırlanan serginin son derece önemli olduğunu bildirdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en etkili şekilde kutlamak ve ay yıldızlı bayrağı taçlandırmak amacıyla Türkiye çapında 185 öğretmenin bir araya gelerek bu projeyi yürüttüğünü dile getiren Proje Koordinatörü Dilek Emir de "5-10 yaş grubu öğrenciler arasında yürüttüğümüz bu projedeki amacımız öğrencilerimizde vatan, millet ve bayrak sevgisini en iyi şekilde yaşatmaktır." diye konuştu.

Konuşmalardan sonra açılış kurdelesini kesen Vali Çakacak, beraberindekilerle birlikte sergiyi gezdi. Bu sırada okulun öğrencileri Vali Çakacak'a ve şehit Soner Özübek'in annesi Cemile Özübek'e çerçeve içinde kendi fotoğraflarının da bulunduğu Türk bayrağı hediye etti.

Sergi açılışından sonra Vali Çakacak, okulun sınıflarını gezerek öğrencilerle sohbet etti. Yazdıkları mektuplarla kendisini sergi açılışına davet eden öğrencilerle yakından ilgilenen Çakacak, öğretmenlerle de bir araya geldi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :