Eskişehir'de ''Bahar Çiçekleri 2. Sanat ve Kültür Festivali''

Eskişehir'de ''Bahar Çiçekleri 2. Sanat ve Kültür Festivali''

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in Han ilçesinde Han Belediyesi ile Rekreasyon Derneği tarafından Bahar Çiçekleri 2. Sanat ve Kültür Festivali düzenlendi.Rekreasyon...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in Han ilçesinde Han Belediyesi ile Rekreasyon Derneği tarafından Bahar Çiçekleri 2. Sanat ve Kültür Festivali düzenlendi.

Rekreasyon Derneği sanatçılarının ve ilçe kadınlarının hazırladığı el işi ürünler Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşların beğenisine sunuldu.

Nilüfer Belediyesinin de desteklediği festivalin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Han'da yapılan festivalin ilçeye turizm hareketliliği getirdiğini söyledi.

İlçenin Frig döneminden kalan eserleriyle, güzel ve büyüleyici doğasıyla, efsunlu vadisiyle turizmde hak ettiği yere ulaşacağını belirten Büyükerşen, "Han ilçesinin ekonomik değerlerinin başında turizmin gelmesi gerekiyor. Artık Eskişehir milletvekillerimizden Sayın Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanı oldu. Şimdi kendisinden her türlü desteği rahatlıkla isteyebiliriz. Frig Vadisi projesi ayağa kalkarsa, Han gerçekten geleceği çok parlak ilçe olarak ismini duyuracaktır." ifadelerini kullandı.

Konuşma sonrası, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Başkan Büyükerşen'e katkılarından dolayı plaket ve yöresel el dokuması heybe hediye etti.

Nilüfer'den gelen tiyatrocular da Büyükerşen'e 5 bin 400 kişinin katıldığı kareografiyle oluşturulan Atatürk portresinin havadan çekilmiş fotoğrafını hediye etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :