Eskişehir TÜYAP'ın yeni gözdesi

Eskişehir TÜYAP'ın yeni gözdesi

TÜYAP Genel Müdürü Ersözlü: - "Anadolu'nun kavşak noktası olması ve diğer büyükşehirlere yakınlığından dolayı Eskişehir fuarcılık için doğru adres"

ESKİŞEHİR (AA) - TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Eskişehir'in Anadolu'nun kavşak noktası olması ve diğer büyükşehirlere yakınlığından dolayı fuarcılık için doğru adres olduğunu söyledi.

Eskişehir Ticaret Odasından (ETO) yapılan yazılı açıklamaya göre, ETO Başkanı Metin Güler ile gerçekleştirdiği toplantının ardından inşaatı süren Eskişehir Fuar Kongre Merkezi'ni yerinde inceleyen Ersözlü, bu projeyi çok yakından takip ettiklerini belirterek, merkezin Eskişehir için çok önemli bir eksikliğin ortadan kalkacağını kaydetti.

"Anadolu'nun kavşak noktası olması ve diğer büyükşehirlere yakınlığından dolayı Eskişehir fuarcılık için doğru adres." ifadesini kullanan Ersözlü, şöyle devam etti:

"Eskişehir Fuar Kongre Merkezi projesini çok yakından takip ediyoruz. Eskişehir Ticaret Odasının şehre yüz milyonlarca lira katkı sağlayacak bir projeye imza atması çok önemli. Projenin bitmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. TÜYAP’ın İstanbul, Bursa, Konya gibi şehirlerde yatırımları var. Bu projenin de çok başarılı bir çalışma olduğuna inanıyoruz. Projenin başlamasına paralel Eskişehir’de temsilcilik açmamız da bunun kanıtıdır."

ETO Başkanı Metin Güler ise Eskişehir Fuar Kongre Merkezinin kentte sadece fuarcılığın değil kongre turizminin de gelişimine katkı sağlayacağını bildirdi.

Eskişehir’in hizmet, eğitim, ulaşım altyapısının kalitesi ve sosyal bir şehir olması dolayısıyla fuar ve kongre turizmi için güçlü avantajlara sahip olduğunu aktaran Güler, şehrin turizmden daha çok pay alabilmesi için gayret gösterdiklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :