Eskişehir Hayvanat Bahçesine 3 günde 45 bin ziyaretçi

Eskişehir Hayvanat Bahçesine 3 günde 45 bin ziyaretçi

Açılışı 29 Nisan'dan gerçekleştirilen ve 243 farklı türde canlıya ev sahipliği yapan Hayvanat Bahçesi, 3 günde yerli ve yabancı 45 bin kişiyi konuk etti

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Nisan'da açılışı gerçekleştirilen Hayvanat Bahçesini 3 günde yerli ve yabancı 45 bin kişi ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 58 bin metrekare yeşil alan üzerine kurulan ve içinde 243 farklı tür canlının yaşadığı Hayvanat Bahçesi ilk 3 gününde rekor ziyaretçiye ulaştı. Hafta sonunda yoğunluk yaşayan Eskişehir Hayvanat Bahçesi 45 binin üzerinde misafiri ağırladı. Vatandaşlar, Hayvanat Bahçesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Yaklaşık 20 bin hatıra biletiyle ilk gün ücretsiz ziyaret edilebilen Hayvanat Bahçesi, 1 Mayıs'ın da resmi tatil olması sebebiyle 3 günlük tatilde 45 binin üzerinde yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hayvanat bahçesinde çocukların mutluluğuna ortak olduklarını kaydeden Büyükerşen, şunları bildirdi:

"Hayvanat bahçemizi inşa ederken burada bulunduracağımız hayvanların yaşam alanlarını sağlıklı, nitelikli ve doğal ortamlarına mümkün olan en yakın şekilde kurmaya çalıştık. 3 günde gözlemledik ki gerek Eskişehirli hemşehrilerimiz gerekse şehir dışından gelen turist grupları hayvanat bahçemizin hizmete girmesinden son derece memnunlar. Özellikle şehir dışından gelen misafirlerimiz Türkiye'nin birçok şehrinde hayvanat bahçelerinde böyle doğal ortam alanlarının bulunmadığını ifade ettiler. Çocuklarımız yalnızca televizyon ekranlarında ya da dergilerde görebilecekleri hayvanları gelip burada canlı olarak görebiliyorlar. Bu, onların hem doğa ve hayvan sevgisini geliştiriyor hem de bilinçlenmelerini sağlıyor. Sazova Bilim Kültür Parkımızda bulunan Bilim Deney Merkezi, Uzay Evi, Su Altı Dünyası, Masal Şatosunda gerçekleştirdiğimiz eğitimleri hayvanat bahçesinde de gerçekleştirerek özellikle zooloji alanında çocuklarımıza büyük katkı sağlayacağımıza inanıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :