"Eskişehir Hava Gösterisi"

"Eskişehir Hava Gösterisi"

Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK'ün gerçekleştirdiği hava gösterisi 130 bin kişi izledi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Türk Hava Kuvvetleri'nin 103. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK'ün gösterileri adeta nefes kesti.

Eskişehir'de kurulu bulunan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'na bağlı 1. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki etkinlik, Ali İsmet Öztürk'ün "Mor menekşe" adlı uçağıyla yaptığı gösteriyle başladı.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki uçaklarının geçişinin ardından 135. Filo Komutanlığı Arama ve Kurtarma ekiplerinin paraşüt atlıyışıyla devam etti.

-SOLOTÜRK

Türk Hava Kuvvetleri'nin F-16 gösteri uçağı SOLOTÜRK'ün 2. Pilotu  Yüzbaşı Erhan Günar, bir gösteri yaptı. Daha sonra Ali İsmet Öztürk, tekrar bir uçuş yaptı. Bunun ardından SOLOTÜRK Gösteri Ekibi'nin 1. Pilotu Yüzbaşı Yusuf Kurt, gösteri gerçekleştirdi. 

SOLOTÜRK Gösteri Ekibi'nin, ilk kez aynı gösteride bir araya geldiği bildirildi.

-Türk Yıldızları, beğeni topladı

Türkiye'nin ilk temel eğitim uçağı HÜRKUŞ'un uçuşunun ardından gösteri yapan Konya 3. Ana Jet Üssü'nde görevli Türk Yıldızları'nın sergilediği hareketler beğeni topladı.

Yaklaşık 130 bin kişinin izlediği etkinlikte, vatandaşlar izlenim ve fotoğraflarını "#HVKK_Eskisehir14" hashtagi ile Twitter üzerinden paylaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı