Eski yüksek yargı üyeleri hakim karşısında

Eski yüksek yargı üyeleri hakim karşısında

FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılanmasına devam edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Yargıtay Üyesi Ali Sancar, üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmada, dosyaya gelen bilgi ve belgeler okundu. Buna göre, sanığın Bank Asya'da hesabı bulunmadığı, örgüt tepe yöneticileriyle irtibatına rastlanmadığı, ByLock kaydının bulunmadığı belirtildi.

Gelen belgelere karşı söz verilen sanık Ali Sancar, 21 aydır tutuklu olduğunu, gelinen aşamada delilleri karartma, kaçma şüphesi bulunmadığını öne sürerek, tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak, tahliyesine karar verilmesini istedi.

Aranın ardından mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianamede, Sancar'ın FETÖ'nün HSYK'da etkin olduğu dönemde örgüt talimatıyla Yargıtay üyesi seçildiği, ByLock yazışmalarında örgüt üyesi olarak geçtiği, himmet topladığı, örgüt üyesi olarak örgüt amaçları doğrultusunda hareket ettiği belirtilmişti. Sancar, önceki duruşmalarda, hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

- Sanık Coşkun Demir'in yargılandığı dava

Yüksek yargı üyelerinin Yargıtay 9. Ceza Dairesinde ayrı ayrı yargılandığı davalarda, Ali Sancar'ın ardından, eski Yargıtay Üyesi Coşkun Demir de üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmada, dosyaya gelen bilgi ve belgeler okundu ve sanığa gelen belgelerle ilgili diyecekleri soruldu.

Örgüt toplantılarına katıldığı, FETÖ'nün HSYK'da etkin olduğu dönemde örgüt talimatıyla Yargıtay üyeliğine seçildiği, ByLock kullandığı belirtilen Demir, bir önceki duruşmada tanık olarak dinlenenlerin beyanlarına karşı da savunma yaptı.

Tanık ifadelerini kabul etmeyen, gerçeği yansıtmadığını, somut veri içermediğini öne süren Coşkun Demir, ByLock kullandığı tespitini de reddetti.

Sanık Demir, tutuklu bulunduğu süre göz önünde bulundurularak tahliyesini istedi.

Sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştıran mahkeme duruşmayı erteledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :