"Eski ve Yeni Edirne" fotoğraf sergisi açıldı

"Eski ve Yeni Edirne" fotoğraf sergisi açıldı

Osmanlı'nın ikinci başkenti Edirne'yi geçmişten bugüne anlatan sergi izlenime sunuldu- Sergi, 25 Aralık'a kadar gezilebilecek

EDİRNE (AA) - Osmanlı İmparatorluğu'nun ikinci başkenti Edirne'nin eski ve yeni fotoğraflarından oluşan "Eski ve Yeni Edirne" başlıklı sergi, sanatseverlerle buluştu.

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği'nce (EFOD) Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın fuaye salonunda açılan sergide, Mimar Sinan'ın ustalık eseri ve kentin simgesi Selimiye Camisi, tarihi Meriç ve Tunca köprüleri, nostaljik Karaağaç Mahallesi, tarihi konakların yer aldığı semtlerden oluşan eski ve yeni 50 fotoğraf fotomontaj yoluyla birleştirilerek izlenime sunuldu.

EFOD Halil Karabacak Atölye Topluluğu üyelerinin çektiği yeni fotoğraflar, fotoğraf arşivcisi 88 yaşındaki Tayyip Yılmaz'ın "siyah beyaz" fotoğraflarıyla harmanlandı.

Yılmaz, sergide yaptığı konuşmada, ömrü boyunca fotoğraf çektiğini ve arşivlediğini söyledi. Arşivinde yaklaşık yüz bin fotoğrafın yer aldığını aktaran Yılmaz, "Bunlardan 22 bin fotoğrafı Basın-Yayın ve Enformasyon Dairesi negatiften pozitife çevirdi, elimdekileri de kopyalıyor. Ankara'dan genel müdür geldi, çok beğendiler ve arşivlerine kattılar." diye konuştu.

Tayyip Yılmaz, arşivinin herkese açık olduğunu kaydetti.

EFOD Başkanı Serdar İyiiz de serginin yaklaşık bir yıllık çalışma sonucu ortaya çıktığını söyledi.

Konuşmaların ardından İyiiz, atölye çalışmasını gerçekleştiren fotoğraf sanatçılarına belgelerini verdi.

Sergiyi, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş ve sanatseverler gezdi.

"Eski ve Yeni Edirne" adlı fotoğraf sergisi, 25 Aralık'a kadar gezilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :