Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Mersin'de

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Mersin'de

Elvan: "Eğer bizler Türkiye'nin önünü açmak istiyorsak, ülkede bu belirsizliklerin ortadan kaldırılmasını, Türkiye'nin daha da büyüyüp, güçlenmesini ve küresel bir güç haline gelmesini istiyorsak, 1 Kasım seçimlerinde istikrar için çalışmamız gerekiyor"-

MERSİN (AA) - Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili adayı Lütfi Elvan, "Eğer bizler Türkiye'nin önünü açmak istiyorsak, ülkede bu belirsizliklerin ortadan kaldırılmasını, Türkiye'nin daha da büyüyüp, güçlenmesini ve küresel bir güç haline gelmesini istiyorsak, 1 Kasım seçimlerinde istikrar için çalışmamız gerekiyor" dedi. 

Elvan, Memur-Sen'in "Bir milyon üye güçlü sendika" sloganıyla Mersin'deki Dia Center'da düzenlediği buluşmada yaptığı konuşmada, meslek örgütlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının ülkenin kalkınmasına ve gelişmesine büyük katkıları olduğunu belirtti.

Ülkenin büyük bir demokrasi mücadelesi verdiğini ifade eden Elvan, "Birçok ülkedeki demokrasi mücadelesinde kan dökülmüştür. Allah'a çok şükür, ülkemizde böyle bir şey yaşanmadı. Ülkemizin demokratikleşmesi adına o güçlü mücadele, vatan sevgisi, ruh ve anlayış ülkemizi bu noktalara kadar getirdi. Elbette daha atmak istediğimiz adımlar var. Çıtamızı daha da yukarıya çıkarmak istiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızın çok daha etkin olmasını, devlet yönetiminde daha fazla söz sahibi olmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Elvan, vatandaşların milli iradeye sahip çıkmasının Türkiye'nin önünü açtığını vurgulayarak, başta demokratikleşme olmak üzere birçok anlamda gelişmeler yaşandığını belirtti.

AK Parti'nin 7 Haziran'daki genel seçimden birinci parti çıkmasına rağmen iktidar olamadığını hatırlatan Elvan, şunları söyledi:

"Biz geçen seçimlerin değerlendirmesini yaptık ve ona göre de bir seçim beyannamesi ortaya koyduk. Yine vatandaşımızı kucaklayan, bütünleşen bir beyanname ortaya koyduk. 1 Kasım'da tekrar seçime gidiyoruz. Eğer bizler Türkiye'nin önünü açmak istiyorsak, ülkede bu belirsizliklerin ortadan kaldırılmasını, Türkiye'nin daha da büyüyüp, güçlenmesini ve küresel bir güç haline gelmesini istiyorsak, 1 Kasım seçimlerinde istikrar için çalışmamız gerekiyor. İstikrar olmayan bir ülkede gelişme, kalkınma ve büyüme olmaz. Onun için önce istikrar diyoruz."

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da sadece Memur-Sen üyelerinin değil, tüm kamu çalışanları için mücadeleler verdiklerini ve büyük kazanımlar elde ettiklerini anlattı.

Yalçın 1 milyon üye hedefiyle yollarına devam ettiklerini söyleyerek, şöyle devam etti:

 "Herkes için kazanan teşkilatın, bir sendikal duruşun, herkesi kazanabileceğinden hareketle 'Öncü medeniyet, güçlü sendika, büyük Türkiye ve 1 milyon üye' diyerek yola revan olduk. Bir ay içerisinde 7 ekiple 81 ilde, teşkilatımızla ve üyemizle buluşmak, sendikamıza yeni halkalar eklemek, yeni birleri yan yana dizebilmek, 111'i, 1 milyon 111 bin yapabilme yolculuğumuzu teşkilatımızla paylaşmak için yola çıktık ve Bismillah dedik."

- Erdemli'de tarım fuarına katıldı

Lütfi Elvan, Mersin'deki programları kapsamında Erdemli ilçesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen tarım fuarının açılışına katıldı.

Yurtdışından 6, toplamda da 43 firmanın katıldığı fuarda konuşan Elvan, hükümetin tarım altyapısına yaptığı yatırımlar sayesinde Türkiye'nin tarımsal üretimde Avrupa'da birinci sırada yer aldığına dikkati çekerek, çiftçiye yeni dönemde de desteklerin süreceğini kaydetti. 

Elvan, tarımsal üretim açısından zengin bir ilçe olan Erdemli için sulamanın da hayati önem taşıdığına vurgu yaparak, "Karacaoğlan göletini belediye yapamadığı için DSİ’ye devredilecek ve en kısa zamanda bitirilerek çiftçimizin hizmetine sunulacaktır. Diğer gölet ve barajlarda teker teker tamamlanacaktır" dedi.

Fuarın açılışına Elvan'ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Erdemli Kaymakamı Osman Taştan da katıldı. 

Elvan, fuar açılışının ardından Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Mersin Deniz Ticaret Odası'nı ziyaret etti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı