Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:

"Kadının, AK Parti öncesi dönemde, kim ne derse desin ne siyasette, ne sivil toplum kuruluşlarında, ne de kamuda çok fazla etkinliği yoktu. Kadını gerçek anlamda kadın yapan, kadının değerini ortaya koyan tek bir parti vardır, o da AK Parti'dir"- "Türkiye

MERSİN (AA) -  Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Lütfi Elvan, kadının AK Parti öncesi dönemde ne siyasette, ne sivil toplum kuruluşlarında, ne de kamuda çok fazla etkinliği olmadığını belirterek, "Kadını gerçek anlamda kadın yapan, kadının değerini ortaya koyan tek bir parti vardır, o da AK Parti'dir" dedi. 

Elvan, partisinin kadın kolları tarafından Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin yaptığı hizmetlerle Türkiye'nin bugün çok başka bir konumda olduğunu, bu başarının arkasında kadınların azminin olduğunu söyledi.

Kısa zaman sonra ülkenin genel seçime gideceğini hatırlatan Elvan, partisinin seçimde alacağı zaferde yine kadınların büyük katkısının olacağını vurguladı.

Elvan, Türkiye'nin çok kritik bir döneme girdiğini belirterek, "Türkiye'nin gerçek anlamda ya aydınlıktan ya da karanlıktan yana tercih kullanacağı bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte hepimize düşen sorumluluklar var. Özellikle son dönemdeki seçimler için geceli gündüzlü çalıştık. Ama biz de yorulmak hiçbir zaman yok" diye konuştu.

Partililerden 1 Kasım'daki seçim için vakit gözetmeksizin çalışmalarını isteyen Elvan, her yere, her eve gireceklerini, kazananın Türkiye olacağını ifade etti.

Elvan, AK Parti'nin kadınlar için büyük kazanımlar sağladığını belirterek, şöyle konuştu:

"Kadının, AK Parti öncesi dönemde, kim ne derse desin ne siyasette, ne sivil toplum kuruluşlarında, ne de kamuda çok fazla etkinliği yoktu. Kadını gerçek anlamda kadın yapan, kadının değerini ortaya koyan tek bir parti vardır, o da AK Parti'dir. Kadınların seçme ve seçilme hakkı dışında cumhuriyetin ilk yıllarında olmuştur bunda AK Parti iktidara gelinceye kadar kadınlara yönelik hiçbir düzenleme yapılmamıştır. AK Parti iktidara geldikten sonra kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yapılmıştır. Anayasamızda değişiklik yaptık. Bunun yanı sıra kadınlarımızın istihdamına ve iş sahibi olmasına yönelik çok sayıda düzenlemeler yaptık. Hemen her alanda kadınımıza destek sağladık."

Elvan, konuşmasının ardından eşi Zeliha Elvan ile partililerin sorunlarını dinleyerek, hatıra fotoğrafı çektirdi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı