Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:

"Hiçbir gazeteci düşüncesinden dolayı, yazmış olduğu yazısından dolayı içeride değildir. Bugün içeride olan gazetecilerin birçoğuna baktığımızda ya belirli bir suç örgütü ile ilişkisi olduğundan, ya da öldürme, yaralama olaylarına karıştığı içindir"

MERSİN (AA) - Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Lütfi Elvan, "Hiçbir gazeteci düşüncesinden dolayı, yazmış olduğu yazısından dolayı içeride değildir. Bugün içeride olan gazetecilerin birçoğuna baktığımızda ya belirli bir suç örgütü ile ilişkisi olduğundan, ya da öldürme, yaralama olaylarına karıştığı içindir" dedi.

Elvan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Mersin Şubesi'nin bir restoranda düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, her zaman her yerde gece demeden gündüz demeden hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi. 

Mersin'e hizmet için geldiğini ifade eden Elvan, kente yapılan her yatırımın kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mersin'e özel bir ilgisinin olduğunu ve buraya yapılacak hizmetlerin yakından takipçisi olacağını vurgulayan Elvan, Davutoğlu'nun kendisine "Mersin'e gitmelisin ve Mersin'in var olan başta ulaştırma olmak üzere altyapı yatırımlarını bir an önce çözmeliyiz" şeklinde bir talimatının olduğunu anlattı.

Mersin'i dünyada örnek olabilecek bir lojistik üst haline getirebilmek istediklerini aktaran Elvan, "Mersinimizin özellikle İç Anadolu ve diğer bölgelerimizle olan bağlantılarını güçlendirmek bizim öncelikli hedeflerimiz arasında olacak. Çalışmalarımızı da bu doğrultuda yürüteceğiz" diye konuştu.

- Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret

Elvan,  Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ne yaptığı ziyarette, gazeteciliğin cefakar bir meslek olduğunu ve siyasilerin uğraş alanlarına benzer yönlerinin bulunduğunu söyledi. 

Gazetecilere uygulanan şiddet konusuna da değinen Elvan, şöyle konuştu:

"Gazetecilerimiz de elbette duygu ve düşüncelerini aktaracaklardır. Ama özellikle gazetecilere yönelik yapılan saldırıları tasvip etmemiz mümkün değildir. Ben bu girişimler nereden ve kimden gelirse gelsin kınıyorum. Bu sadece son dönemde Ahmet Hakan'a yönelik gerçekleşen bir hadise değil. Daha önce de bu tür hadiseler söz konusu oldu. Ama burada dikkat edilmesi gereken husus şudur, kim olursa olsun ve nereden gelirse gelsin bu tür saldırılara karşı medyanın bir bütün olarak tepki göstermesini son derece doğru ve anlamlı olduğunu düşünüyorum. Hatta toplumun tüm kesimleri, 'Ancak şu şahsa saldırı olursa ben bunu kınarım, başka bir şahsa olursa kınamam' anlayışıyla değil bütünüyle kınaması gerek. Bizim böyle bir anlayışı da kabul etmemiz mümkün değil." 

Bazı gruplar tarafından Türkiye ve yurtdışında "hapiste bulunan gazeteciler" konusunun farklı şekillerde gündeme getirilmeye çalışıldığının altını çizen Elvan, şunları söyledi:

"Hiçbir gazeteci düşüncesinden dolayı, yazmış olduğu yazısından dolayı içeride değildir. Bugün içeride olan gazetecilerin birçoğuna baktığımızda ya belirli bir suç örgütü ile ilişkisi olduğundan, ya da öldürme, yaralama olaylarına karıştığı içindir. Bunların hepsinin kaydı var. Adalet Bakanlığımız bunları sürekli olarak açıklıyor. Dolayısıyla biz her zaman şiddet olmadığı müddetçe, gerçekten bu ülkenin birliği, bütünlüğü, üniter yapısı muhafaza edildiği müddetçe, herkes özgürce düşüncesini, duygusunu ifade etmelidir diyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı