Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:

"Biz, 'yarın sabah hükümet olacakmış' gibi hareket etmek zorundayız. Biz, öyle bir partiyiz. Türkiye'nin en büyük partisiyiz. Yüzde 41 gibi bir oy almışız ve biz neyi söylüyorsak, onu geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de gerçekleştirmek zorundayız"-

MERSİN (AA) - Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Lütfi Elvan, Türkiye'nin en büyük partisi konumunda bulunduklarını ve yarın sabah "hükümet olacakmış gibi" hareket etmek zorunda olduklarını belirtti.

Elvan, Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda, Mersin'deki gazetecilerle bir araya geldi.

Mersin'in ortak aklını harekete geçirmek istediğini ve bu sayede sorunların aşılabileceğini aktaran Lütfi Elvan, bu birlikteliğin zorunluluk olduğunu söyledi.

Kentin ihtiyaçlarını tespit ettiklerini bildiren Elvan, "Bir taraftan altyapı yatırımlarını tamamlarken, bir taraftan da kamu hizmet gücünü artırmak, kalıcı istihdamlar sağlamak bizim öncelikli yaklaşımımız olacak. Mersin'e gelirken 'buradan milletvekili seçilelim' gibi bir kaygımız olmadı. Ne yaptığımızı, ne yapacağımızı bilerek Mersin'e geldik. Mersin'in ihtiyaçlarını bilerek geldik" dedi.

Lütfi Elvan, milletin bu topraklarda huzur ve istikrar istediğini belirterek, bu bilinçle hareket ettiklerini kaydetti.

Mersin için 4 yıllık bir program hazırlayarak geldiğini bildiren Elvan, önümüzdeki günlerde bu projelerin tanıtımını yapacağını ifade etti.

 Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'a yapılan saldırıyı da şiddetle kınadığını belirten Lütfi Elvan, "Özellikle basın mensuplarımızın özgürce çalışması ve düşüncelerini ifade etmesi son derece önemli diye düşünüyorum. Nereden gelirse gelsin, bu tür girişimleri tasvip etmemiz mümkün değildir" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Elvan, Mersin'in önemli ticaret ve transit merkezlerinden biri olması gerektiğini ifade ederek, bu hedefe ulaşabilmek için liman, demiryolu ve karayolu alanında önemli yatırımlar yaptıklarını, çok sayıda projenin de devam ettiğini söyledi.

Kentin turizm yönünden de çok zengin olduğunu, ancak yeterli sayıda turisti ağırlayamadığına dikkati çeken Lütfi Elvan, bu alanda çok somut ve hızlı adımlar atılıp, harekete geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Elvan, Mersin için emek sarf eden herkesi siyasi parti ayrımı yapmadan çok önemsediklerini de dile getirdi.

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde sona yaklaşıldığını, geriye sadece 38 kilometrelik bir bölümün kaldığını aktaran Lütfi Elvan, AK Parti iktidarları döneminde Mersin'e çok sayıda yatırım yapıldığını aktardı.

- "Yarın sabah 'hükümet olacakmış' gibi hareket etmek zorundayız"

Koalisyon görüşmeleri sürecinde yaşananları anlatan Elvan, kendilerinin "reform hükümeti" kurulması gerektiğini söylediğini, CHP'nin ise "onarım hükümeti" kurulmasından yana tavır aldığını ifade etti.

Partilerin seçim beyannamelerini açıkladığını da hatırlatan Elvan, şöyle konuştu:

"Eğer 2002 yılından bugüne kadar tüm partilerin seçim beyannamelerini yan yana alırsanız, kimin ne yaptığını, kimin nereden ne aldığını, neyi gerçekleştirdiğini çok iyi görürsünüz. Özellikle bizim 2002 yılından itibaren lütfen seçim beyannamelerimizi bir alın, oradan hangi cümleler alınmış, oradan neler yapılmış çok daha net şekilde görürsünüz. Biz, 'yarın sabah hükümet olacakmış' gibi hareket etmek zorundayız. Biz, öyle bir partiyiz. Türkiye'nin en büyük partisiyiz. Yüzde 41 gibi bir oy almışız ve biz neyi söylüyorsak onu geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de gerçekleştirmek zorundayız. Bizim yaklaşımımız bu. Ama muhalefet partileri, 'Nasıl olsa iktidara gelme şansım yok. Şunları da söyleyeyim' şeklinde beyannamelerine bazı hususları koyuyorlar. Onlara da saygı duyuyorum. Belki vatandaşlarımızı inandırırlarsa elbette söyleyecek bir şeyim yok ama biz onlar gibi hareket edemeyiz."

Lütfi Elvan, 7 Haziran sonrası tek başına iktidar olamadıklarını, ancak eksikliklerin, neler yapılması gerektiğinin araştırıldığını, toplumun her kesimiyle görüştüklerini anlatarak, bu doğrultuda seçim beyannamesinin hazırlandığını bildirdi.

AK Parti'nin reformlarla Türkiye'nin önünü açtığını vurgulayan Elvan, önümüzdeki dönemde de yeni reformlara devam edeceklerini anlattı.

Lütfi Elvan, 7 Haziran sonrası oluşan belirsizliğin ülke ekonomisi ve istikrarı için hayırlı olmadığını milletin gördüğüne inandığını ifade ederek, "Ben, açıkçası 1 Kasım seçimleri neticesinde bir koalisyon çıkacağını kesinlikle düşünmüyorum. Çünkü, 5 aylık süreç ülkenin uzun vadeli istikrara ihtiyacı olduğunu, bu istikrarın da ancak ve ancak bir tek parti iktidarıyla mümkün olabileceğini gösterdi" şeklinde konuştu.

Seçim güvenliğiyle ilgili görüşü sorulan Elvan, belirli grupların 7 Haziran'da vatandaş üzerinde baskı yapmaya çalıştığını, böyle bir şeye kesinlikle izin verilmeyeceğini, herkesin özgür ortamda oyunu kullanması gerektiğini ifade etti.

Lütfi Elvan, bir gazetecinin, "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kentte yapacağı miting için Mersin Valisi'nin kamu araçlarının hazır edilmesi şeklinde talimatı var" demesi üzerine, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, bunun sadece bir karalama çabasından ibaret olacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı