Eski Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Elvan:

Eski Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Elvan:

"Mazotu biri 1,5 lira derken, diğeri 1 lira derken, ben 50 kuruş diyemez miydim, 1 lira diyemez miydim? Benim aklım yok mu? Ben şunu diyebilirdim, 1 lira da ben yapıyorum. Bana daha fazla oy gelir. Hayır, değerli kardeşlerim biz vatanımızı seviyoruz. Bizi

ANTALYA (AA) - Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, muhalefet partilerinin asgari ücret ve akaryakıt fiyatının düşürüleceği yönündeki vaatlerini eleştirdi. 

Antalya'dan milletvekili adayı olan Elvan, Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Kültür Merkezi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada konuşan Elvan, Türkiye'de 1994'te ekonomik kriz yaşandığını, arkasından 1999'da ciddi bir krizle mücadele edildiğini söyledi.

Türkiye'de 1990'lı yıllarda kriz yaşanırken dünyanın hiçbir yerinde ekonomik anlamda bir kriz bulunmadığını belirten Elvan, o dönemlerde de Türkiye'yi yönetmeye kalkan partilerin vatandaşlara vaatlerde bulunduğunu, 38 yaşında insanları emekli ettiğini anlattı.

Önceki dönemlerde vatandaşlara vaatlerde bulunan partilerin de iktidara geldiğini kaydeden Elvan, "Bir parti geldi dedi ki, 'O hükümet çiftçiye 3 lira verdi ben 5 lira vereceğim.' 8 ay, 10 ay, 12 ay iktidarda kaldıktan sonra bir başka hükümet geldi. Bu şekilde maalesef Türkiye'de hesap kitap yapmadan iktidar olmaya kalktılar" dedi.

Çok partili dönemden 2002 yılına kadar iktidar olan partilerin ömrünün bir yıl dört ay olduğuna dikkati çeken Elvan, Türkiye'nin ayakta kalabilmek için patinajlar yaptığı bir dönemden geçtiğini dile getirdi.

Seçim çalışmaları sürecinde birçok partinin seçim vaatlerinde bulunduğuna işaret eden Elvan, şöyle konuştu:

"Biz Antalya'mızı seviyoruz, Elmalımızı seviyoruz. Yapamayacağımız hiçbir şeyde size gelip, 'biz bunları yapacağız' diyemeyiz. Asgari ücreti bir parti bin 500 lira, bir diğer parti bin 800 lira derse, biz 2 bin lira diyemez miydik? Mazotu biri 1,5 lira derken, diğeri 1 lira derken, ben 50 kuruş diyemez miydim, 1 lira diyemez miydim? Benim aklım yok mu? Ben şunu diyebilirdim, 1 lira da ben yapıyorum. Bana daha fazla oy gelir. Hayır, değerli kardeşlerim biz vatanımızı seviyoruz. Bizim farkımız o."

Kaynak:Haber Kaynağı