Eski tuğgeneralin evinde işaretlenmiş isim listesi çıkmış

Eski tuğgeneralin evinde işaretlenmiş isim listesi çıkmış

Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoyol girişinde durdurulan 31'i tutuklu 81 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoyol girişinde durdurulan 31'i tutuklu 81 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesince Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan duruşmada, eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında yer aldığı 31 tutuklu sanıkla diğer tutuksuz bazı sanıklar hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı İzzet Koçer, Doğan'ın evinde yapılan aramada, ele geçirilen belgelere ilişkin dosyaya sunulan raporları okudu.

Koçer, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Doğan'ın evinde yapılan aramalarda, yüzde 80'i FETÖ ile irtibatlı olduğu tespit edilen yaklaşık 150 kişinin bulunduğu liste ele geçirildiğini ifade etti.

Koçer, 4 sayfadan oluşan listenin birer örneğini de sanık avukatlarına verdi.

Doğan, daha sonra duruşmaya sunulan delil ve belgelere ilişkin savunmasında hakkındaki hiçbir suçlamayı kabul etmediğini belirtti.

Evinde bulunan isim listesinin Yüksek Askeri Şura toplantısına katılacak isimler olduğunu öne süren Doğan, listedeki şahısların FETÖ ile bir bağının olup olmadığını bilmediğini dile getirdi.

Cep telefonundan usulsüz imaj alındığını savunan Doğan, imaj kayıtlarına ilişkin hiçbir delili kabul etmeyeceğini söyledi.

Bir önceki celsede WhatsApp görüşmelerinin olmadığını, bu celsede ise görüşmelerin çıkarıldığını ifade eden Doğan, "Herhalde telefonum biraz daha incelense darbe planları da bulunur. Hakkımda yapılan hiçbir işleme güvenmiyorum." dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :