Eski TBMM Başkanı Şahin:

Eski TBMM Başkanı Şahin:

"Önüne gelen kararnameleri imzalamakla iktifa eden, yabancı büyükelçileri kabulle iktifa eden bir cumhurbaşkanı değildir artık cumhurbaşkanlığı makamı"

KARABÜK (AA) - Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, cumhurbaşkanlığı makamının artık "önüne gelen kararnameleri imzalamakla iktifa eden, yabancı büyükelçileri kabulle iktifa eden" bir makamı olmadığını belirtti.

Şahin, Karabük Valiliği Toplantı Salonu'nda yapılan yatırımların incelenmesi toplantısında yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisinin yaklaşık bir ay yeni anayasa için gece gündüz çalıştığını söyledi.

Mecliste yoğun bir çalışma temposu yaşadıklarını Şahin, "Türkiye Büyük Millet Meclisi, cumhurbaşkanlığı hükümet modeli diyebileceğimiz bir modeli Türkiye'ye kazandırmak için bir anayasa değişikliğini parlamentodan geçirdi. Zannediyorum nisan ayı içerisinde, bu değişikliği referandum yoluyla halkımıza soracağız. Halkımızın bu konuda vereceği karar tabii ki herkesin saygı duyacağı ve kabulleneceği bir karardır." diye konuştu.

Vatandaşların ilk kez 10 Ağustos 2014'te halkımız sandığa giderek kendi oylarıyla cumhurbaşkanını seçtiğini, Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52 oyla ilk turda cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatan Şahin, bundan sonra anayasada bir değişikliğin zaruret haline geldiğini ifade etti. Şahin, şunları kaydetti:

"Çünkü halktan oy alarak seçilen cumhurbaşkanı halka taahhütlerde bulunmuş, halkın sorunlarının çözümüyle ilgili birtakım vaatler ortaya koymuş olan bir cumhurbaşkanıdır. Dolayısıyla önüne gelen kararnameleri imzalamakla iktifa eden, yabancı büyükelçileri kabulle iktifa eden bir cumhurbaşkanı değildir artık cumhurbaşkanlığı makamı. Cumhurbaşkanlığı makamının daha da güçlü hale getirilmesi ve diğer bazı ülkelerde olduğu gibi onlar 'başkanlık sistemi' diyorlar, biz 'cumhurbaşkanlığı hükümet modeli' diyoruz. Böyle bir modele Türkiye'nin geçme ihtiyacını biz uzun süredir zaten seslendiriyorduk. Nihayet Milliyetçi Hareket Partisinin böyle bir modele destek vereceği açıklamasından sonra teklif parlamentoya geldi ve parlamentodan da geçti. Artık karar milletindir, son söz milletimize aittir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :