Eski Sapanca Belediye Başkanı Uslu hakkındaki "usulsüzlük davası"

Eski Sapanca Belediye Başkanı Uslu hakkındaki "usulsüzlük davası"

Sapanca Gölü'nün kenarında faaliyet gösteren beş yıldızlı otele usulsüz ruhsat verdikleri iddiasıyla yargılanan Uslu ve 3 belediye görevlisi beraat etti

SAKARYA (AA) - Sapanca Gölü'nün kenarında faaliyet gösteren beş yıldızlı otele usulsüz ruhsat verdikleri iddiasıyla yargılanan eski Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ve 3 belediye görevlisi beraat etti. 

Sapanca Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanıklar Uslu, Erdinç Sözer, Suat Balkaya, Murat Ilgaz ve avukatları ile Hazine Vekili Avukat Rana Özacar hazır bulundu, müşteki Murat Albaş katılmadı. 

Duruşmada söz alan Uslu, önceki beyanlarını tekrar ederek, "Binanın mülkiyeti vakıflarındır, sonuç olarak devlet adına yapılan binadır. Neden yargılandığımı anlamış değilim. Kamu zararı yoktur, Bilirkişi raporlarını kabul etmiyorum, beraatimi talep ediyorum" dedi. 

Avukat Özacar da bilirkişi raporlarında aleyhteki hususları kabul etmediklerini belirterek, sanıkların cezalandırılmasını istedi. 

Mahkeme hakimi, üzerine atılı suçu işlediklerine dair kasıtları bulunmadığından sanıkların beraatine karar verdi. 

Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede eski Belediye Başkanı Uslu hakkında görevini kötüye kullandığı iddiasıyla 5 yıl 2 ay 15 güne kadar, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı hareket ederek usulsüz imar izni verdiği iddiasıyla da 5 yıla kadar hapis ve 200 bin liraya kadar para cezası istenmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı