Eski Sağlık Meslek Lisesi Binasının Yıkımına Başlandı

Eski Sağlık Meslek Lisesi Binasının Yıkımına Başlandı

Konya’nın Seydişehir ilçesinde, eski bina özelliğini taşıyan ve bir dönem devlet hastanesi olarak kullanılan sağlık meslek lisesi binasının yıkımına başlandı.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, eski bina özelliğini taşıyan ve bir dönem devlet hastanesi olarak kullanılan sağlık meslek lisesi binasının yıkımına başlandı.

Bir dönem devlet hastanesi olarak kullanılan bina, uzun yıllar eğitim gören sağlık meslek lisesi öğrencilerinin Saliha-Mehmet Ulaşan Sağlık Meslek Lisesi binasına taşınması ile metruk bir hala dönüşmüştü. Bu durumun vatandaşların tepkisine neden olmasıyla Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ın girişimleriyle binanın yıkılmasına karar verildi.

Okulun Seydişehir ilçesinin en eski binası olduğunu kaydeden Başkan Tutal, "Yıkımına başladığımız bina Seydişehir Devlet Hastanesi olarak yapılmış olup, daha sonra sağlık meslek lisesi olarak hizmet vermekteydi. Sağlık meslek lisemizin yeni binasına taşınması ile binamız metruk hale gelerek uygunsuz durumlarda kullanılmaya başlandı. Yasal olarak yaptığımız girişimler ve yazışmalar sonucunda binanın yıkılma kararı verildi. Yıkım işlemlerine başladık" dedi.

"Yaz döneminde aile çay bahçesi olarak değerlendireceğiz"

Hazine ile takas çalışmalarının başladığı belirten Başkan Tutal; "İlçenin en merkezi yerinde bulunan bina 4 bin 700 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Hazine ile takas çalışmalarımız başladı. İnşallah yıkım çalışmamız tamamlanıp, temizlik çalışmamızdan sonra yaz dönemine bu alanımızı aile çay bahçesi olarak hizmete açarak Seydişehirli hemşehrilerimizin hizmetine sunmayı arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.