Eski Rize Milletvekili Yılmaz:

Eski Rize Milletvekili Yılmaz:

"Eğer Türkiye'nin trendini durdurmazlarsa, bu ekonomik yükseliş Türkiye'de devam ederse, 2023'den sonra Avrupalıların Türkiye'de işçi olacağını görecekler. Bunu hiçbir güç önleyemez"

SAKARYA (AA) - Eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, Türkiye'deki ekonomik yükselmenin devam etmesi durumunda 2023'den sonra Avrupalıların Türkiye'de işçi olacağını ve bunu hiçbir gücün önleyemeyeceğini bildirdi.

Yılmaz, Türkiye Gençlik Vakfı ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Yeniler Topluluğunca SAÜ Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonunda düzenlenen "1960'dan 15 Temmuz'a Türkiye'de Darbeler" konulu konferansa katıldı.

Konferansta konuşan Yılmaz, Osmanlı hanedanının sürgün edilmesini ilk sorgulayan devlet adamının Adnan Menderes olduğunu, bunun bedelini de idamla ödediğini belirtti.

Osmanlı hanedanına mensup kadınların, Adnan Menderes zamanında Türkiye'ye girmesine izin verildiğini anımsatan Yılmaz, Osmanlı hanedanına mensup erkeklerin de 1974 affında Necmettin Erbakan zamanında Türkiye'ye geldiğini anlattı.

Darbelerin ana sebebinin anayasa değişikliği olduğunu ifade eden Yılmaz, "1921-1924 Anayasası'nda bir madde vardı. 'Halk, egemenlik haklarını meclis yoluyla kullanır.' Çok güzel bir madde. Ama o dönemde 'açık oy gizli tasnif' olduğu için milletimiz egemenlik haklarını kullanamadı." diye konuştu.

Türkiyeyi yıkmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"1951'deki bir maddenin değişmesi darbelerin yolunu açtı. 'Egemenlik hakları milletindir ama millet bu egemenlik haklarını meclis ile kullanamaz, kurumlar yoluyla kullanır' maddesini 1961 Anayasası'na eklediler. Çünkü 1951 yılında oy verme şekli gizli oy açık tasnif olarak değişti. Böylece o zihniyet mecliste iktidar olamadı. Bundan dolayı 27 Nisan'da çeşitli sebeplerle bu darbeyi yaptılar ve iki anayasaya bu maddeyi yazdılar."

Yılmaz, Avrupa'ya işçi gönderilmesinin yanlış bir karar olduğunu savunarak, Adnan Menderes'in Avrupa'ya işçi gönderilmesini 10 yıl boyunca engellediğini anlattı. Menderes'in asılmasının ardından 2 ay sonra işçi gönderilmeye başlandığını hatırlatan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eğer Türkiye'nin trendini durdurmazlarsa, bu ekonomik yükseliş Türkiye'de devam ederse, 2023'den sonra Avrupalıların Türkiye'de işçi olacağını görecekler. Bunu hiçbir güç önleyemez, biliyorlar. Darbe İslam'da haramdır. İslam darbeyle gelmez, inkılapla gelir. Bizim silahımız sohbettir. Bir tane darbeci peygamber yoktur. Rüyasında peygamberi görmüş, rüyanda değil ahlakında göreceksin. Peygamberler hep sürülmüşler. Darbeci bir tane göster. İslam darbeyle gelmez, kalptir İslamın gireceği yer. Onun için inkılabı Allah'tan başka kimse yapamaz. İnkılabı Allah yapar, ihtilali şeytan ve yandaşları yapar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :