Eski polis ile yurt müdürünün "FETÖ" davası

Eski polis ile yurt müdürünün "FETÖ" davası

Erzurum'da, FETÖ/PDY üyeliğinden yargılanan eski öğretmen ve yurt müdürü Şimşek, tahliye edildi

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davada örgütün polislerden sorumlu mensubu olduğu gerekçesiyle yargılanan eski öğretmen ve yurt müdürü Satılmış Şimşek tahliye edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu yargılanan Şimşek ile tutuksuz yargılanan diğer sanık Cihat Alparslan katılmazken, sanık Şimşek'in avukatı Hasan Güney hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı mahkemeye sunduğu mütalaasında sanık Şimşek'in yargılama aşamasında etkin pişmanlık kapsamında vermiş olduğu tutarlı ifadeleri ve tutuklulukta geçirmiş olduğu süre dikkate alınarak tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Avukat Güney, savunmasında mütalaaya katıldıklarını belirterek, "Sanık şuan teşhislerine devam etmekte ve etkin pişmanlık adına faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu sebeple hazır edilmesi mümkün olmamıştır. Biz de kendisinin tahliye edilmesini talep ediyoruz." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Şimşek'in tutuklulukta geçirmiş olduğu süre, etkin pişmanlığına ilişkin vermiş olduğu beyanların içerik ve niteliği dikkate alınıp tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar Alparslan ve Şimşek'in FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme sistemi ByLock programını kullandıkları anlatılıyor.

Alparslan'ın polis memuru olarak FETÖ/PDY'nin polis yapılanmasına dahil olduğu ve en son örgütün "İstihbarat Şube Grubu" toplantılarına katıldığı aktarılan iddianamede, Şimşek'in FETÖ/PDY içerisinde mahrem yapıda polisleri kontrol ve sevk eden sohbetçi öğretmen olduğu, örgütsel eğitim verdiği polislerden topladığı bilgileri üstlerine aktardığı kaydediliyor.

İddianamede, Alparslan'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar, Şimşek'in ise "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi talep ediliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :