Eski Milli Futbolcular, Görme Engellilerle Golbol Oynadı

Eski Milli Futbolcular, Görme Engellilerle Golbol Oynadı

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Bülent Turan'ın davetiyle bazı etkinliklere katılmak için Çanakkale'ye gelen eski milli futbolcular Bülent...

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Bülent Turan'ın davetiyle bazı etkinliklere katılmak için Çanakkale'ye gelen eski milli futbolcular Bülent Korkmaz, Rıdvan Dilmen, Oğuz Çetin, Rüştü Reçber ve Engin İpekoğlu, görme engellilerle golbol oynadı.

Bülent Turan, Dardanelspor Tesisleri'ndeki maç öncesi yaptığı açıklamada, Çanakkale'de Türkiye'nin efsane futbolcularını ağırladıklarını söyledi. Görme engellilerle mücadele edeceklerini aktaran Turan, golbolun, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra görme engelli askerlerin rehabilitasyonu için ön görülmüş bir oyun olduğunu bildirdi.

Rıdvan Dilmen ise hayatlarının en güzel gününü geçirdiklerini belirterek, "Sayın vekilimize bizi böyle bir etkinliğe dahil ettiğini için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Onlarla birlikte belki hayatımızın en güzel maçlarından birini oynayacağız. Daha önce oynamadım ama bir kez izledim. Engelli kardeşlerimiz gönüllerin şampiyonlarıdır" diye konuştu.

 Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube Başkanı İbrahim Batdal, ünlü sporcular ve milletvekilleriyle farkındalık etkinliği yapacaklarını ifade ederek, "Golbol, görme engelliler için zevkli bir oyun haline gelmiştir. Önemli bir farkındalık etkinliği. Maçta iddialı değiliz, çünkü karşımızdakiler çok güçlü" diye konuştu.

Görme engellilerin 3-2 kazandığı maçta, Bülent Turan, Bülent Korkmaz ile Oğuz Çetin forma giydi.

Buradaki etkinliğin tamamlanmasının ardından, eski milli futbolcular, AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayları Turan ve İsmail Kaşdemir, AK Parti İl Başkanı Erdener Can ile yöneticilerin bulunduğu takıma karşı yaptıkları futbol maçını 7-3 kazandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı