Eski MHP milletvekili Oğan:

Eski MHP milletvekili Oğan:

"(Çağrı Heyeti'nin olağanüstü kurultay tarihini açıklaması) Çağrı Heyeti, '19 Haziran'ı kararlaştırdık' diyorsa, bu bizi de bağlar, Genel Merkezi de bağlar ve bütün ülkücüleri bağlar"

NEVŞEHİR (AA) - Eski MHP milletvekili Sinan Oğan, Çağrı Heyeti'nin olağanüstü kurultay tarihini açıklamasına ilişkin, "Çağrı Heyeti, '19 Haziran'ı kararlaştırdık' diyorsa, bu bizi de bağlar, Genel Merkezi de bağlar ve bütün ülkücüleri bağlar." dedi.

Oğan, "Kutlu Anadolu Yürüyüşü" programı kapsamında, Nevşehir'in Gülşehir ilçesine geldi.

Kapadokya Havalimanı'nda Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy ve partililer tarafından karşılanan Oğan, daha sonra ilçedeki Sadabat Parkı'nı gezdi.

Oğan, burada AA muhabirine, Çağrı Heyeti'nin kararını değerlendirdi.

Çağrı Heyeti'nin bugün bir araya gelerek kurultayın yapılacağı tarihi belirlediğini aktaran Oğan, "Bu elbette bizlere danışarak bilgimiz dahilinde belirlenmiş bir tarih. Bildiğiniz gibi 12. Sulh Hukuk Mahkemesi Çağrı Heyetimizi görevli kılmıştı. Bunu da Yargıtay tasdik etmişti. Çağrı Heyetimizin vermiş olduğu bu tarih geçerli bir tarihtir. Onun dışındaki tarih geçerli değildir. Tüzük kurultayı için." diye konuştu.

Sinan Oğan, seçimli kurultay için farklı tarihlerin konuşulabileceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Tüzük kurultayını 19 Haziran'da yapacağız. Tüzüğümüze göre, arada 15 gün bir vakite ihtiyaç var. Dolayısıyla sabah tüzük değiştirelim, öğleden sonra seçimli kurultay yapalım, bu hukuken geçerli değil. Gemerek'teki gibi bir hakim çıkıp, 'bunu iptal ettim' der, iptal edebilir. O sebeple biz hukuk içinde bunu yapmak istiyorsak, hukuka uygun bir şekilde ve iptal edilmeyecek bir şekilde yapmak istiyorsak, Genel Merkezimize çağrımdır, Genel Merkezimiz de MYK'yı bugün topluyor. Genel Merkezimizin yapması gereken şey, Sayın Genel Başkan'ın sözünü yerine getirmektir. Sayın Genel Başkanımız demiştir ki 'evet, biz Yargıtayın bu kararına saygı göstereceğiz' demiştir. Yargıtayın kararında görevlendirilen Çağrı Heyeti'nin kararına da saygı göstermek lazım. Çağrı Heyeti, '19 Haziran'ı kararlaştırdık' diyorsa, bu bizi de bağlar, Genel Merkezi de bağlar ve bütün ülkücüleri bağlar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :