Eski MHP Milletvekili Gönen:

Eski MHP Milletvekili Gönen:

"Cin şişeden çıkmıştır artık, olağanüstü kongre en kısa zamanda yapılmak zorundadır ve bunun hukuki yolunu da hep birlikte bulmak zorundayız. Yoksa partimizi daha sıkıntılı bir sürece, hep beraber sokmuş oluruz."

İSTANBUL (AA) - MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan 25. Dönem MHP Konya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, "Cin şişeden çıkmıştır artık olağanüstü kongre en kısa zamanda yapılmak zorundadır ve bunun hukuki yolunu da hep birlikte bulmak zorundayız. Yoksa partimizi daha sıkıntılı bir sürece, hep beraber sokmuş oluruz." dedi.

Gönen, Beşiktaş'taki bir otelde düzenlenen iftar programında gazetecilere yaptığı açıklamada, 19 Haziran'daki tüzük kurultayına diğer genel başkan adayları ile katıldığını ve bunun meşru bir kongre olduğunu söyledi.

Kongreye katılan tüm adayların amacının ortak bir yol haritası belirlemek olduğunu anlatan Gönen, ancak kongreden istedikleri sonucu alamadıklarını dile getirdi.

Gönen, 19 Haziran'ın kantara çıkılacak tarih değil, tüzük tadilatı yapılması gereken bir tarih olduğunu aktararak, kantara çıkılacak tarihi 10 Temmuz olarak gördüklerini dile getirdi.

Geniş kapsamlı bir tüzük tadilatı yapılmasının kendilerini yetki aşımı durumuyla karşı karşıya bıraktığını belirten Gönen, durumun korktukları gibi olduğunu ve sürecin sıkıntıya girmiş gibi durduğunu ifade etti.

- "Toplumun da MHP kadrolarının da umuda ihtiyacı var"

Gönen, partilerini mahkeme kapılarından el ele kurtarmak zorunda olduklarını kaydederek, "Cin şişeden çıkmıştır artık olağanüstü kongre en kısa zamanda yapılmak zorundadır ve bunun hukuki yolunu da hep birlikte bulmak zorundayız. Yoksa partimizi daha sıkıntılı bir sürece, hep beraber sokmuş oluruz." diye konuştu.

MHP'de değişmesi gereken bir yönetim anlayışı olduğunu savunan Gönen, şunları söyledi:

"Ortak aklı ortaya çıkaracak bir yönetim anlayışına, ihtiyacımız var. Şu anda bir ortak akıl yok. Bunun gerçekleştirilmesi lazım. Bugünkü noktadan baktığımızda MHP'deki mevcut durum sürdürülebilir değil. Toplumun da MHP kadrolarının da umuda ihtiyacı var. Şu anda Türkiye'de siyaset tıkanmış, toplumda tıkanan siyasetin MHP tarafından açılabileceğine yönelik bir kanaat var. Bu kanaati boşa çıkarmamamız lazım."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :