Eski MHP Milletvekili Akşener:

Eski MHP Milletvekili Akşener:

"Allah'ın izniyle 19 Haziran'da tüzük kongremiz, daha sonra da seçimli kongre olacak ve Milliyetçi Hareket Partisi iktidara yürüyecek"

GİRESUN (AA) - Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, "Allah'ın izniyle 19 Haziran'da tüzük kongremiz, daha sonra da seçimli kongre olacak ve Milliyetçi Hareket Partisi iktidara yürüyecek." dedi.

Bazı programlara katılmak üzere Giresun'a gelen Akşener, bir otelde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Akşener, bir gazetecinin "parti içerisindeki muhalefet olarak birleşme ihtimaliniz var mı?" sorusuna, "Kurultay toplandığında, inşallah bugün işte çağrı heyeti toplanacak, sanırım bir tarih ilan edecekler. Ondan sonra o tarihte önce tüzük kongresi yapılacak. Bu tüzük kongresinin kesinlikle o değişimi yapacağına inanıyorum. Üst kurul delegeleri gelecek ve bunu yapacak." yanıtını verdi.

İkinci aşamanın seçimli kongre olduğunu vurgulayan Akşener, şöyle devam etti:

"Seçimli kongrelerde şöyle şeyler olur; ilk turda herkes yarışır, ondan sonra delege döner, o alınan oy oranına göre, oy sayısına göre döner der ki size 'başka türlü yan yana gelinemez', der ki 'kardeşim hadi bakayım, yan yana gelin.' Bu yan yana gelişi dediğim gibi üst kurul delegelerimiz sağlar. Üst kurul delegelerinin talimatına da herhangi bir adayın uymaması söz konusu olamaz. En azından ben o talimata uyacağımı başından beri söylüyorum. Yani 'çekil kardeşim' dendiği takdirde elbette ki çekileceksiniz, bunu anlatmaya çalışıyorum."

Akşener, başka bir gazetecinin "erken seçim ister misiniz?" sorusu üzerine de şunları ifade etti:

"Erken seçim, mesela başkanlık sistemi, bizdeki değişim başkanlık sisteminin önüne geçecektir. Bizdeki değişim ağustos, eylül, ekim gibi bir baskın seçimin önüne geçecektir. Yapılacak olan etkin muhalefet, iktidar partisini çatlatacaktır. Kendi içlerinde sorun yaratacak diye düşünüyorum. Sebebi de şu, yani hedefim iktidarı parçalamak, çatlatmak değil, bugüne kadar hep muhalefet partilerini tanzim etmeye gayret eden ve bir ölçüde başarılı olan bir oyun planıyla siyasi oyun planıyla karşılaştık ve hep Sayın Cumhurbaşkanı ve onun partisinin öne koyduğu konuları tartıştık."

- "Değişimin olmaması için iktidar partisi her şeyiyle taraf oldu"

Akşener, 15 Mayıs'tan itibaren genel merkezin sayısal olarak bakıldığında muhalif duruma düştüğünü iddia ederek, şu görüşlere yer verdi:

"İlk defa Türkiye'de aşağı yukarı son 1,5 aydır, belki biraz daha geriye götürüp 8 Nisan'dan itibaren, yani o 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin verdiği karardan itibaren Milliyetçi Hareket Partisi konuşuluyor. Televizyonlarda onlar konuşuluyor, MHP konuşuluyor, gazetelerde Milliyetçi Hareket Partisi konuşuluyor. Milliyetçi Hareket Partisi'nin iç işi olmaktan çıktı, iktidar partisinin ana işi haline döndü. Bunun anlamı şu, etkin muhalefet nasıl yapılır ve muhalefetin tanzimi konusunda hadi artık bakalım eyvallah durumuna nasıl geçildiğini anlamış durumundalar ve büyük bir tazyikle büyük bir güçle bu değişimin olmaması için iktidar partisi her şeyiyle taraf oldu. Yani bundan yola çıkarak evet, grubumuz için değil ama bir büyük seçenek, güçlü bir alternatif haline gelmiş Milliyetçi Hareket Partisi'ni milletle buluşturmak için elbette ki seçimin yapılmasıyla ilgili, erken bir seçimin gündeme gelmesiyle ilgili gayretimiz olacaktır. Bu başka bir şey ama pek çok oldu bittinin kesinlikle önüne geçileceğini biliyorum."

- "Topuyla tüfeğiyle üzerimize geldiler"

Buradaki programın ardından Atatürk Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Akşener, Milleyetçi Hareket Partisi'nin olağanüstü kongresini sağlamak amaçlı uzun bir yürüyüş yaptıklarını belirterek, "Bu yürüyüş tam 5,5 ay sürdü ve görüldü ki Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurultayı esasında sadece bir iç işi değilmiş, MHP'ye ait bir mesele değilmiş, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin en önemli işiymiş. Topuyla tüfeğiyle üzerimize geldiler, gazeteleriyle yazarlarıyla sözde aydınlarıyla televizyonlarıyla üzerimize geldiler. Her türlü iftira atıldı, her türlü tehdit yapıldı ama bilemediler ki biz tehditlere pabuç bırakmayız. İftiralara güler geçer, evet gereğini yaparız." dedi.

Akşener, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, ne yarsanız yapın, dün hakaret ettiklerinize bugün övgüler düzün ama bu değişimin önüne geçemeyeceksiniz. Ne yaparsanız yapın, milletimiz karar verdi. Milletimizin yürüyüşü, milletimizin milli iradenin harekete geçmesinin önünde hiçbir bariyeri kuramayacaksınız. Ne yaparsanız yapın, engel olamayacaksınız. Allah'ın izniyle 19 Haziran'da tüzük kongremiz, daha sonra da seçimli kongre olacak ve Milliyetçi Hareket Partisi iktidara yürüyecek."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :