Eski Malezya Başbakanı Necip'in öldürülen çevirmenine ilişkin dava

Eski Malezya Başbakanı Necip'in öldürülen çevirmenine ilişkin dava

Eski Başbakan Necip Rezak'ın koruması tarafından işlenen cinayetin dosyası tekrar açılıyor

ANKARA (AA) - Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, eski Başbakan Necip Rezak'ın koruması tarafından öldürülen Moğolistanlı manken hakkındaki dosyanın tekrar açılmasını kabul etti.

Yerel basındaki haberlere göre, Necip'in koruması tarafından 2005 yılında öldürülen Moğolistanlı mankenin babası Seteve Shaariibuu, bugün Mahathir ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Shaariibuu ailesinin avukatı Ramkarpal Singh, Mahathir'in cinayet dosyasının tekrar açılmasını kabul ettiğini söyledi.

Mahathir'in, dosyanın tekrar açılması için güçlü bir zemin olduğuna inandığını belirten Singh, sürecin hukuk içerisinde ilerlemesi gerektiğini söylediğini ifade etti.

Singh, "Dava hakkında kendisine brifing verdik. Kanıtlar, cinayeti işleyen kişiye ondan daha üst pozisyonda birisinin emir verdiğini gösteriyor. Emri veren kişi veya kişilerin de yargılanması gerekiyor." dedi.

Mahathir, 2005'te Necip'in çevirmenliğini yapan 28 yaşındaki Moğolistanlı manken Altantuya Shaariibuu'nu öldürmekten suçlu bulunan Necip'in koruması Sirul Azhar Umar'ın Avustralya'dan iadesi için yeniden adım atmaya hazır olduklarını açıklamıştı.

Soruşturmanın aydınlanması açısından eski koruma hakkındaki idam kararını kaldırılabileceklerini belirten Mahathir, ölüm cezasının hapis cezasına dönüştürülebileceğini dile getirmişti.

Moğolistan Cumhurbaşkanı Khaltma Battulga, Malezya Başbakanı Mahathir'e, eski Başbakan Necip'in de adının geçtiği dava dosyasının tekrar açılması için çağrıda bulunmuştu.

- Moğolistanlı Shaariibuu cinayeti

2005'te Necip Rezak’ın çevirmenliğini yapan 28 yaşındaki Moğolistan vatandaşı manken Shaariibuu, kaçırıldıktan sonra vurularak öldürülmüş ve cesedi orduya ait patlayıcılarla imha edilmişti.

Olayla ilgili Necip'in korumalarından 2'si tutuklanmıştı. Tutuklanan korumalardan Sirul, "Önemli insanlardan emir aldım." ifadelerini kullanmıştı. Yargılama sürecinde kefaletle serbest bırakılan Sirul, Avustralya'ya kaçmıştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :