Eski Kanada Başbakanı Harper siyaseti bıraktı

Eski Kanada Başbakanı Harper siyaseti bıraktı

Kanada'da geçen yıl ekim ayında yapılan seçimlerde başarılı olamadığı için Muhafazakar Parti liderliğinden ayrılan eski Başbakan Harper, milletvekilliğinden de istifa etti

CALGARY (AA) - Eski Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, parti liderliğinden ayrıldıktan sonra milletvekilliğinden de istifa ederek siyaseti bıraktı.

Kanada'da geçen yıl ekim ayında yapılan federal seçimlerde başarılı olamayan Harper, seçimlerin ardından Muhafazakar Parti liderliğinden istifa etmişti.

Partisinin, Alberta eyaletine bağlı Calgary bölgesi milletvekili olan Stephen Joseph Harper, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu görevinden de istifa ettiğini duyurdu.

"Dünyanın en güzel ülkesine şerefle hizmet etme fırsatı veren Calgary ve Kanada halkına teşekkür ediyorum." ifadesini paylaşan Harper, Twitter hesabında bir de veda videosu yayınladı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Harper ve ailesine bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileyerek teşekkür etti.

Stephen Joseph Harper, Muhafazakar Parti lideri olarak girdiği 2006 federal seçimlerinden sonra başbakan olmuştu. Harper, 2008 ve 2011'de yeniden seçimleri kazanarak başbakanlık görevini sürdürmüş ancak 2015 seçimlerinde Justin Trudeau liderliğindeki Liberal Parti'nin tek başına iktidara gelmesiyle parti liderliğini bırakmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :