Eski İçişleri Bakanı Ala Elazığ'da

Eski İçişleri Bakanı Ala Elazığ'da

"Her seferinde sandıkta milletimiz arkamızda durdu, önümüzü açtı ve biz de yola devam ettik"

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, "Her seferinde sandıkta milletimiz arkamızda durdu, önümüzü açtı ve biz de yola devam ettik." dedi.

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Ala, milletin hızına ayak uydurmak için anayasa ve sistemin topyekun değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Milli geliri 3 kat büyüttüklerini ve 6 kat daha büyütme imkanı olduğunu vurgulayan Ala, şöyle konuştu:

"Bu sistem ve işleyişi bizim hızımızı kesiyor. Onun için bunu sürekli reforma ediyoruz, dönüştürerek devam ediyoruz. Hep referanduma gittik. Kapatma davasında da muhtırada da böyle oldu. Her seferinde sandıkta milletimiz arkamızda durdu, önümüzü açtı ve biz de yola devam ettik. Bundan sonra yapacağımız reformlarla çok daha hızlı yol alacak imkanları milletimize sunacağız."

Muhalefet partileri ile bir araya gelerek anayasa değişikliğini gerçekleştirmek istediklerini işaret eden Ala, "Böyle bir girişimde bulunmuştuk o zaman kapatma davasından akamete uğradı. Şimdi de o masamızdadır. Anayasanın topyekun değişimi bizim hedeflerimizde en önemlisidir." ifadelerini kullandı.

- "Sistem biraz daha rahatlayacak"

Siyaseti otobana dönüştürmek istediklerini belirten Ala, şunları kaydetti:

"Sistemi de dönüştürelim yeni marka kaliteli bir araçla otobanın üzerinden istediğimiz hızla yol alabilelim istiyoruz. Bunun için önümüze çıkan her türlü engeli kaldırıp fırsata dönüştürmek istiyoruz. Önümüzde de imzaya açılmış olan anayasa değişikliği var. Bu anayasa değişikliği olduğunda sistem biraz daha rahatlayacak. Biraz daha hızlı mesafe alabileceğiz. Şimdi Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti bir arada çalışıyor. Milletin huzuruna bir adım daha atabileceğimiz anayasa değişikliğini getireceğiz, referanduma götüreceğiz. Orada da milletimiz feraseti ile ön açıcı, yol açıcı bir neticeyi ortaya çıkaracak."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :