Eski GTO yöneticileri hakkındaki FETÖ davası

Eski GTO yöneticileri hakkındaki FETÖ davası

Gaziantep'te "FETÖ elebaşı Gülen'in çağrısı üzerine Bank Asya'ya oda adına 500 bin lira yatırılması" talimatı verdiği iddiasıyla eski GTO Başkanı Bartık ile eski Genel Sekreter Göçer'in yargılanmasına devam edildi

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin davada, eski Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık ile eski Genel Sekreter İbrahim Halil Göçer'in yargılanmasına devam edildi.

7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in çağrısı üzerine Bank Asya'ya 30 Ocak 2014'te GTO tarafından 500 bin lira yatırılması talimatını verdiği iddiasıyla 15 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanıklar Bartık ve Göçer ile avukatları hazır bulundu.

Tanık olarak dinlenen başka bir davanın tutuklu sanığı Ahmet Selim Ener, GTO seçimleriyle ilgili etkin pişmanlık kapsamında verdiği ifadesini tekrar ettiğini belirterek, "GTO seçimlerinde inşaat firmaları olarak 7 asil 7 yedek üyemiz oluyordu. Seçimlerden iki gün önce aramızda sorun çıktı. Tartışma esnasında Eyüp Bartık yanımıza geldi. Biz aramızdaki kavgadan dolayı dağılmak üzereydik. Eyüp Bartık bizi barıştırdı. Ben bu duruma çok kızdım." diye konuştu.

Örgüt imamı Hüseyin Şahan (Başka bir davanın firari sanıklarından) ile de bu konuda tartıştığını kaydeden Ener, şunları anlattı:

"Hüseyin Şahan bana 'Sen bilmezsin bu konulara karışma. Eyüp Bartık başkan olursa bize yardımcı olacak.' dedi. Bize derken Fetullah Gülen cemaatini kastediyordu. Seçimlerde cemaatin hocası diye adlandırılan kişilerle iş adamlarını gezerlerdi. Eyüp Bartık'a destekçi olduklarını gözümle görmedim ama duydum. Eyüp Bartık'ın başkan olarak seçilmesinde cemaatin yardımı olduğunu herkes biliyordu."

Sanık Bartık ise tanığın yalan söylediğini ileri sürerek, "Cemaatin destek olması mümkün değil." dedi.

Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :