Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

"(Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesi) Tabii ki hiçbir şekilde gerginliğin oluşmasını istemeyiz ama ülkemizin hukukunun korunmasıyla alakalı konuda da herhangi bir geri atılmayacağının da bilinmesi lazım"

KAYSERİ (AA) - Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesine ilişkin, "Tabii ki hiçbir şekilde gerginliğin oluşmasını istemeyiz ama ülkemizin hukukunun korunmasıyla alakalı konuda da herhangi bir geri atılmayacağının da bilinmesi lazım" dedi.

Yıldız, Melikgazi Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kocasinan İlçe Danışma Toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bugün 64. Hükümet'in kurulduğunu hatırlatan Taner Yıldız, "Bugün kurulan hükümetimizin Kayserimize, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İnşallah Türkiye'nin gelişen, büyüyen yapısına hep beraber katkı koymasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Yıldız, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesine ilişkin yöneltilen soru üzerine, uluslararası hukuk ve angajman kurallarına göre hareket edildiğini söyledi.

Rusya'ya ait olduğu belirlenen bir uçağın düşürüldüğünü ifade eden Taner Yıldız, şöyle devam etti:

"Defalarca ikaz edilmiş olmasına rağmen o ikaza uymamasıyla beraber, daha önceden de belirlenen bütün hukuk kurallarına uygun bir şekilde böyle bir durum oluştu. Tabii ki hiçbir şekilde gerginliğin oluşmasını istemeyiz ama ülkemizin hukukunun korunmasıyla alakalı konuda da herhangi bir geri atılmayacağının da bilinmesi lazım. Bu konuda kimsenin bir tereddüdün olmaması lazım geldiğini bir kez daha vurgulamak isterim. Türkiye'nin çevresindeki ülkelerin normalleşmesiyle alakalı sürecin bir an önce bu coğrafyada oluşmasını temenni ediyorum."

Yıldız, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümet'te Kayseri'den Mustafa Elitaş'a Ekonomi Bakanlığı görevi verilmesinin kendilerini mutlu ettiğini de belirtti.

Elitaş'ı tebrik eden Taner Yıldız, "Kayserimiz adına ciddi kazançtır diye düşünüyorum. Bütün bu görevlerin sonlu olduğunu, zamanı geldiğinde bu bayrak değişimini hep beraber yapacağımızı söylemiştim. İnşallah şerefimizle, anlımızın akıyla 7 yıldır sürdürdüğümüz Bakanlık görevini devretmiş olduk" şeklinde konuştu.

Yıldız, bundan sonra da var güçleriyle ülkeye hizmet etmeye devam edeceklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı