Eski Emniyet Müdürü Avcı'nın "komplo" iddiaları

Eski Emniyet Müdürü Avcı'nın "komplo" iddiaları

Eskişehir Valisi Tuna: "Burada Hanefi Avcı Bey'e yapılan yanlış işler var. Bu görülebiliyor. Burada farklı yol ve yöntemler kullanılarak kişiye suçlu duruma düşürme ve onun mağduriyetine sebep olmayla sonuçlanan bir süreç görülüyor"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Devrimci Karargah Örgütü'ne yardım suçundan 15 yıl 4 ay 5 gün hapis cezası alan ve Anayasa Mahkemesi'nin "ihlal" kararının ardından tahliye edilen eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın, kendisine komplo kurulduğunu iddialarına ilişkin, "Burada Hanefi Avcı Bey'e yapılan yanlış işler var. Bu görülebiliyor. Burada farklı yol ve yöntemler kullanılarak kişiye suçlu duruma düşürme ve onun mağduriyetine sebep olmayla sonuçlanan bir süreç görülüyor" dedi.

Tuna, Valilik toplantı salonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Hanefi Avcı'nın kendisine komplo kurulduğu iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu Tuna, şöyle yanıtladı:

"Bu bir adli boyutu olan soruşturma. Açığa alma işlemini yaptık. Açığa alınan kişiler var. Bu konuyla ilgili valiliğimizce bir inceleme, araştırma yürütüldü. Daha sonrasında İçişleri Bakanlığı ile konu paylaşıldı. Müfettişlerin yaptığı tahkikat neticesinden adliyeye intikal ettirilen hususlar var. Soruşturma devam ediyor. Burada Hanefi Avcı Bey'e yapılan yanlış işler var. Bu görülebiliyor. Burada farklı yol ve yöntemler kullanılarak kişiye suçlu duruma düşürme ve onun mağduriyetine sebep olmayla sonuçlanan bir süreç görülüyor. Biz bunu gelen bilgi ve belgelerden fark ettik ve gördük. Bunu ilgili makamlara ilettik. Soruşturmalar yapılıyor."

Tuna, işin bir kısmının teknik, bir kısmı da konuyla ilgili kişilerin bilgilerine başvurularak yapıldığını bildirdi.

Sürecin devam ettiğini anlatan Tuna, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşin adli boyutu olduğu için o konuda bir şey söylememiz doğru değil ama paralel yapının bu tarz işleri, kullandığı yöntemler açısından belki ilk defa bir örnek teşkil ediyor, Eskişehir'deki bu işin ortaya çıkması. Devletin içinde bu tür oluşumlara, özellikle emniyet teşkilatı gibi kurumlarda müsaade edilmemesi ve gerekenin yapılması lazım. Kim olursa olsun böyle bir şeye sessiz kalınamaz. Hukuksuz şekilde insanların mağdur edilmesi kabul edilemez."

Kaynak:Haber Kaynağı