Eski Ekonomi Bakanı Zeybekci Aydın'da

Eski Ekonomi Bakanı Zeybekci Aydın'da

Zeybekci:"Bu ülkeyi bütün prangalarından koparacak, bu ülkeyi bir daha arkasına dönüp bakmadan dört nala koşturacak yeni anayasayla, yeni bir sistemle, yeni bir başkanlık sistemiyle bu ülke Allah'ın izniyle bu sene mutlaka ve mutlaka tanışacaktır"

AYDIN (AA) - Eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, "Bu ülkeyi bütün prangalarından koparacak, bu ülkeyi bir daha arkasına dönüp bakmadan dört nala koşturacak yeni anayasa ile yeni bir sistemle, yeni bir başkanlık sistemiyle bu ülke Allah'ın izniyle bu sene mutlaka ve mutlaka tanışacaktır" dedi.

AK Parti Aydın İl Başkanlığının Efeler İl Kültür Merkezinde düzenlenen 67. İl Danışma Meclisi Toplantısına katılan Zeybekci, dünya haritasının siyasi, ekonomik ve ideolojik olarak yeniden çizilmekte olduğunu belirtti.

Zeybekci, dünya haritasını çizenlerin, bunu Ortadoğu üzerinde, Türkiye etrafında yaptığını kaydederek, "Geçmiş yıllarda da dünya haritası birçok kez çizilmişti. Ancak bu dönemde her alanda güçlü bir Türkiye var. Türkiye olarak yeniden çizilmeye başlanan dünya haritasına yön veren olacağız" diye konuştu.

- "Bu ülke başkanlık sistemiyle bu sene tanışacak"

Zeybekci, başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin, "Bu ülkeyi bütün prangalarından koparacak, bu ülkeyi bir daha arkasına dönüp bakmadan dört nala koşturacak yeni anayasa ile yeni bir sistemle, yeni bir başkanlık sistemiyle bu ülke Allah'ın izni ile bu sene mutlaka ve mutlaka tanışacaktır" ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "AK Parti'nin başkanlık sistemine yönelik hiçbir model önermediğini" söylediğini hatırlatan Zeybekci, şöyle devam etti:

"2016 inşallah bu ülkenin ve bu milletin başının en dik noktaya geldiği yıl olacak. Birileri vardı ya, hiçbir şey yapamayıp da bu ülkede, bu memlekette benim o aslan gibi Kürt kardeşimi suistimal eden, istismar eden. Bu millet 80 tane milletvekili verdi sana. Neden? 'Demokrasi ve milletin iradesiyle git, siyaset yap' dedi. Sen dedin 'Türkiye partisi olacağım', sen dedin 'bu ülkede sistemin içerisinde demokrasi ve hukuk standartlarında siyaset yapmak istiyorum' diye. Sen dedin de senin ipini elinde tutanlar demedi tabii. Çıktı dedi ya hani 7 Haziran'dan önce 'seni başkan yaptırmayacağız.' Göreceksin olacak mı? Olmayacak mı?"

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :